Etapa byla velmi dlouhá, měřila 231 kilometr a byla vyloženě tranzitní. Nic opravdu zajímavého se nedělo. Do úniku se vydali samostatně dva závodníci, nejdříve Yoann Offredo (Wanty Groupe Gobert) a po něm také sám Laurent Pichon (Fortuneo - Samsic). Ani jednomu z nich to samozřejmě nemohlo vyjít až do cíle. 

100 kilometrů před cílem se pokusili jezdci AG2R La Mondiale rozjet na bočním větru terezín, peloton roztrhli, ale dlouho to nevydrželo. 

Nájezd do cílového spurtu v Chartres byl velmi rychlý a bez karambolů. Quick-Step Floors opět rozjel velmi dobrou pozici pro Fernanda Gaviriu (Quick-Step Floors), ale Dylan Groenewegen (LottoNL Jumbo) se rozjel v závětří za Alexandrem Kristoffem (UAE Emirates) a jednoznačně Gaviriu porazil. 

Peter Sagan (BORA-hansgrohe) byl opět na výborné pozici, hned za Fernandem Gaviriou, ale nedokázal zrychlit jako Groenewegen a Gaviria. Dojel na třetím místě. Čtvrtý skončil Arnaud Démare (Groupama-FDJ) a pátý Christophe Laporte (Cofidis). 

V celkovém pořadí si polepšil Greg Van Avermaet (BMC). Vyhrál bonusovou prémii 30 kilometrů před cílem a vede s náskokem 6 sekund před Geraintem Thomasem (Sky). Třetí Tejay van Garderen (BMC) ztrácí 8 sekund. 

8. etapa Dreux - Amiens (181 km)

Na sobotu je připravena další rovinatá etapa, která téměř jistě skončí hromadným dojezdem. 

Foto Sirotti