Cyklisté se na 154 kilometry dlouhé trati dvakrát vydali na vrchol Mont Ventoux, první výjezd končil 55 kilometrů před cílem a na druhém se dojíždělo. 19,5 kilometru dlouhý dojezd rozhodl o vítězi. Ruben Guerreiro (EF Education - EasyPost) zaútočil 12 kilometrů před cílem a pokračoval sám až do cíle. Za ním se vytvořila dvojice pronásledovatelů, ale jedním z nich byl Guerreirův týmový kolega Esteban Chaves (EF Education - EasyPost) a tak veškerá práce byla na Michaelu Storerovi (Groupama - FDJ). Australský vrchař se snažil držet krok s vedoucím Portugalcem, ale marně. 

Guerreiro soustavně navyšoval náskok, zatímco za ním čekal Chaves na vhodný okamžik k útoku. Ten přišel 2 kilometry před cílem, kde Storerovi nastoupil a vítěz dvou etap na loňské Vueltě se musel smířit s porážkou a třetím místem v cíli. Za ním se vytvořila skupina s Tobiasem Johannessem (Uno-X), Guillaumem Martinem (Cofidis), Carlosem Veronou (Movistar) a Cristianem Rodriguezem (TotalEnergies). Ta se rozpadla v posledních kilometrech závodu a nejsilnější byl Nor Johannessen, který si dojel pro čtvrté místo se ztrátou 2 minut na Guerreira. Pátý dojel osamocený Martin a šestý Rodriguez, který měl více sil v samotném závěru a těsně porazil Veronu. 

Guerreiro navázal na předchozí vítěze Jesuse Herradu, Aleksandra Vlasova a Miguela Angela Lopeze a přiopsal si své první letošní vítězství a teprve čtvrté vítězství pro EF Educatioon - EasyPost. Body za první a druhé místo (celkem 210) jsou pro americký celek důležité do boje o udržení se ve WorldTour.