Nedělní pohárový závod ještě ztížil poměrně silný vítr a občasné přeháňky. A k tomu konkurence 190 závodníků včetně týmů z Polska, Německa, Rakouska, Maďarska či Slovenska.

Závod zrežírovali k obrazu svému cyklisté týmu Elkov Kasper. Po dvaceti kilometrech za to vzali v kopci a během prvního okruhu peloton doslova rozsekali na cucky. Bylo to hlavně o pozici a samozřejmě výkonu. Do cíle nakonec dojelo jen 34 lidí po malých skupinkách. Byl to opravdu krásný závod a pro naše mladé kluky i velká škola,“ řekl šéftrenér Favoritu František Trkal.

Vítězství vybojoval Michael Kukrle z Elkov Kasper. „Petr Hampl předvedl solidní výkon. Dlouho se držel v silné skupině a odpadl z ní až 30 kilometrů před cílem. Ale umístění v top 20 v takové konkurenci a na tak těžké trati je dobré,“ hodnotil šéftrenér.

V závodě juniorů měl Favorit jasného lídra ve Štěpánovi Teleckém, ale bohužel musel kvůli žaludečním potížím odstoupit. Tým se s tím ale popasoval velmi dobře a Marek Jelínek dojel desátý. V kadetech byl Matyáš Muroň 21. Jeho výkonnost jde nahoru, což potvrdil i na sobotní Kritérijní lize. Velice dobrou výkonnost potvrdila i kadetka Martina Štefanová, která v pohárovém závodě obsadila 10. místo.