Hernando Bohórquez přišel do Astany před letošní sezónou z prokontinentálního Manzana Postobon především jako druhý muž čínského etapáku Tour of Qinghai Lake (2.HC) z konce předešlého roku, kde se dokázal prosadit zvláště v náročných horských etapách. Rozšířil tak s Contrerasem, s nímž společně přišli k Lópezovi, kolumbijskou enklávu v Astaně na tři muže.

Jenže šancí něco předvést neměl příliš. Hned v únoru na Okolo Kolumbie utrpěl po pádu v 5. etapě zranění zad a do závodů se vrátil až v květnu. A aby toho nebylo dost, začátkem září na jednorázovce GP de Fourmies (1.HC) spadl znovu a zranil se v obličeji. 

 „Chci poděkovat týmu, v němž se cítím jako v rodině, za novou příležitost. Jsem připravený pracovat a mimořádně motivovaný do další sezóny.“ 

Astana tedy pro příští sezónu nejenže neredukuje počet kolumbijských cyklistů ve svých řadách, ale ještě ji zmnožuje o jednoho člověka. Podepsala totiž na dva roky Harolda Tejadu, 22 letého mladíka, který přichází z kontinentálního Medellinu a jenž je především národním šampionem z tohoto roku jak v časovce, tak v silničním závodě kategorie U23. 

Miguel Ángel López se bude ještě víc cítit jako doma. Což by mělo přispět k tomu, že se opět po roce – coby třetí muž z Gira i Vuelty 2018 - prosadí na stupně vítězů na některých Grand Tour.