Hindleyho vítězství na Giru bylo překvapením, ačkoliv blízko byl už v roce 2020. Jenže jeho tehdejší druhé místo za Taem Geogheganem Hartem se připisovalo spíše netradiční sezóně ovlivněné covidem a slabší startovní listině. Takový výsledek neměl podle mnohých nikdy zopakovat, jenže letos v květnu byl dokonce ještě silnější a dojel si pro vysněný růžový dres. Teď už s ním musí všichni počítat, především v těch nejtěžších kopcích.

Přesto zůstává skromný: "Vyšlo to, ale to neznamená, že to bude fungovat i tady. Klusi které máme v týmu, jsou opravdu dobří. A nikdo nemá šílené ego nebo něco podobného. Pokud ztratím čas v prvním týdnu, určitě udělám maximum, abych pomohl tomu, koho máme na celkové pořadí, a naopak vím, že mě kluci podpoří, pokud to budu já." BORA - hansgrohe se totiž nespoléhá jen na Hindleyho. O celkové pořadí mohou usilovat také Sergio Higuita a Wilco Kelderman (Emanuel Buchmann musel kvůli nemoci zůstat doma). Navíc je v nominaci i sprinter Sam Bennett. "Abych byl upřímný, myslím, že tým nebude mít problém najít rovnováhu mezi zaměřením na celkové pořadí a spurty. Bude to fungovat ruku v ruce, takže je to všechno v pořádku," dodal na středeční tiskové konferenci.

Vyhrát dvě Grand Tours v jedné sezóně je mimořádně těžké. Naposledy to dokázal Chris Froome v sezóně 2017, kdy byl nejlepší na Tour de France a Vueltě. Hindley nikdy v jedné sezóně nejel dva třítýdenní závody, i proto nemůže být považován za největšího favorita. "Je to jako jít do neznáma, myslím. Jsem trochu nervózní, protože nevím, jak to půjde, hlavně ten poslední týden, ale už se na to moc těším."

Navíc mu ani příliš nevyhovuje skladba trati. V týmové časovce v Utrechtu, i v individuální časovce ve Španělsku by měl ztratit dost času na specialisty, jako jsou Primož Roglič a Remco Evenepoel. Pouze jedna etapa končí ve výšce nad 2000 metrů a celkově je letošní Vuelta o něco snazší, než tomu bývalo v posledních letech. Hindley jel Vueltu jen jednou, při svém debutu na Grand Tour v roce 2018. "Řekl bych, že je mnohem nepředvídatelnější než Giro nebo Tour. Pořadí v celkové klasifikaci se může kdykoli změnit. Spousta etap nevypadá na papíře nijak zvlášť těžce, ale nakonec se možná ukáže, že jsou opravdu náročné."

Hindley po Giru dlouho odpočíval a trénoval. Před Vueltou objel pouze San Sebastian, jednorázovku Circuito de Getxo a etapák Okolo Burgosu. Nikde zrovna nezářil, ale ani nepropadl, takže se těžko odhaduje jeho aktuální forma. "San Sebastian nebyl super, myslím, že to bylo dáno tím, že jsem dlouho nezávodil, a také jsem absolvoval dlouhé vysokohorské soustředění. Následující Getxo a Burgos už pak byly o něco lepší." 

Pro Hindleyho a všechny ostatní závodníky začne Vuelta zcela rovinatou časovkou družstev na 23 kilometry. Australan se tohoto prvního testu nebojí. "Možná nemáme nejsilnější časovkáře, ale myslím, že máme docela solidní tým. Nemyslím si, že to bude nějak špatné. Hlavní je, abychom dojeli co nejrychleji a bezpečně. Těším se na to, je to vždycky brutální a bolestivé."