Italský mistr Matteo Sobrero (BikeExchange - Jayco) zvládl náročnou časovku ve Veroně o 23 sekundy rychleji než druhý Thymen Arensman (DSM) a o 40 sekund než třetí Mathieu van der Poel (Alpecin - Fenix). Sobrero byl nejrychlejší na všech mezičasech a jeho převaha byla zřejmá.

„Je to naše druhé vítězství v časovce na Giru , po vítězství Simona Yatese v Budapešti,“ zmínil Sobrero lídra svého týmu, který musel závod předčasně opustit. "Je to výsledek skvělé práce před startem sezóny."

"V druhé polovině časovky jsem do toho dal všechno. Je skvělé být nástupcem Filippa Ganny. Myslím, že je na mě dnes hrdý. Jsme dobří přátelé."

Hindley nebyl ohrožen

Největší pozornost však přitáhl boj o přední příčky v celkovém pořadí. Z první trojice byl nejlepší Richard Carapaz (INEOS Grenadiers), ale vedoucího Jaie Hindleyho (BORA - hansgrohe) neohrozil. Carapaz byl lepší jen o 7 sekund a skončil druhý. Mikel Landa (Bahrain Victorious) obsadil třetí příčku y vyrovnal svůj nejlepší výsledek na Grand Tour v kariéře.

"Je to opravdu fantastický pocit," radoval se nový vítěz Gira v cili závodu. „Odstartoval jsem a myslel na to, co se stalo v roce 2020, kdy jsem v závěrečné časovce přišel o dres lídra. Nechtěl jsem si tím projít znovu. Vyhrát Giro je opravdu neuvěřitelné. Je to úžasné, opravdu neuvěřitelné. Jsem hrdý Australan a jsem rád, že si mohu toto vítězství odvézt domů.“

„Neustále jsem dostával informace o tom, jak si vedu. A na speciálu pro časovku jsem se cítil dobře. Nemusel jsem bojovat. Když jsem dostal mezičasy, věděl jsem, že jsem na správné cestě. Ve sjezdu jsem si dával pozor a neriskoval a pak jsem jel naplno až do cíle. Jsem tak šťastný," dodal Hindley.

Na čtvrtém místě dokončil své poslední Giro d'Italia slavný Vincenzo Nibali (Astana Qazaqstan) a pátý je Pello Bilbao (Bahrain Victorious). Jan Hirt (Intermarché - Wanty Gobert) zajel výbornou časovku, na 26. místě zaostal o 1:52 za Sobrerem a s náskokem ubránil 6. místo v konečném pořadí.

Arnaud Démare (Groupama - FDJ) podruhé v životě vyhrál bodovací soutěž a odvezl si maglia ciclamino. Nejlepším vrchařem se stal Koen Bouwman (Jumbo - Visma) a nejlepším závodníkem do 25 let Juan Pedro Lopez (Trek - Segafredo).