Jan Hirt byl vždy velmi talentovaný závodník a špičkový vrchař. O tom svědčí jeho výsledky. Před Ománem se mezi profesionály prosadil především v Alpách. V roce 2016 vyhrál nejtěžší etapu Okolo Rakouska s cílem na Grossglockneru a také celkové pořadí tohoto prestižního horského závodu. Skvělé výkony předvedl také Na Okolo Švýcarska, v roce 2019 byl pátý celkově a dařilo se mu i na Giro d'Italia, kde skončil v roce 2017 12. celkově a o dva roky později dojel druhý v horské etapě. 

Přesto si myslí, že v nejlepší formy své kariéry je právě teď, druhý rok v Intermarché - Wanty Gobert, už na startu nové sezóny: Jsem v nejlepší formě v životě a v Intermarché - Wanty Gobert Matériaux jsem našel novou lásku k cyklistice. Potřeboval jsem nějaký čas na adaptaci na nové prostředí po náročném covidovém období. Ale na konci minulé sezony jsem dosáhl dobrého psychického i fyzického rozpoložení. V zimě jsem spolupracoval se svým trenérem Ioannisem Tamouridisem a týmem výživářů a všichni mi potvrdili, že můžu být před startem sezóny sebevědomý.

Hirt má velkou důvěru belgického týmu, spolujezdci ho podrželi v celém průběhu Kolem Ománu a český cyklista se jim odměnil splněním prvního velkého cíle sezóny - vyhrát etapový závod. To se totiž týmu loni nepodařilo, Intermarché - Wanty Gobert vyhrál devět závodů, ale žádný v celkové klasifikaci. Včera to byl fantastický pocit, když jsem poprvé po šesti letech zvedl ruce nad hlavu. Vítězství v celkovém pořadí je skvělý bonus. Jsem vděčný za pomoc svých týmových kolegů. Celý týden jsme závodili společně a nikdy jsme nezpanikařili, když se nás dnes soupeři snažili překvapit útoky, vysvětluje Hirt.

Ve své současné kondici může myslet i na další úspěchy. Další zastávkou bude UAE Tour, závod velmi podobný Kolem Ománu, ale v mnohem tvrdší konkurenci. Favority budou Tadej Pogačar, obhájce vítězství a Aleksandr Vlasov, vítěz Okolo Valencie. Dosáhnout zde na přední příčky bude těžší, ale umístění mezi nejlepšími v celkovém pořadí je ohodnoceno mnoha body do světového žebříčku. A ty tým Intermarché - Wanty Gobert potřebuje. Doufám, že z této dobré formy budu těžit dlouho, už se těším na UAE Tour, dodává vítěz Kolem Ománu.