V archivu TJ Favorit Brno jsme našli důkaz z ročenky Favoritu 1977, že v tomto roce nahradil závod do Velké Bíteše a zpět původní jarní klasiku Brno - Mikulov - Brno.

Z výstřižku je zřejmé, že se první Bíteš jela v pátek. Tuším, že i já jezdil tento závod v pátek a potom v sobotu a v neděli se jely závody v Břeclavi. Bylo to tak? 

RoadCycling.cz by chtěl ve spolupráci s pořadateli z Favoritu a při příležitosti obnovy závodu Brno - Mikulov - Brno, zrekonstruovat celé jaro, které bylo vždy na jižní Moravě bohaté na závody. Jezdilo se zde mnoho závodů se startem a cílem především v Brně, vedle dvou zmíněných akcí, také Brno - Moravská Třebová - Brno, Brno - Znojmo - Brno, Brno - Prostějov - Brno..., i když si nejsme jisti, který z těchto závodů byl jarní a který se jel později v sezóně.

Přivítáme vzpomínky, ale především výstřižky z novin, výsledky a fotografie. Případné vzpomínky, nebo dokumenty posílejte na emailovou adresu:  vaishar.favorit@seznam.cz, nebo napište zde v diskuzi, případně v diskuzi našeho facebookového účtu.