Jelikož se poslední den závodu Okolo Rumunska jel jako městské kritérium v centru Bukurešti, tak bylo hlavním úkolem pohlídat tři sprinterské prémie, na kterých se rozdávaly bonifikační vteřiny, které ještě mohly zamíchat celkovým pořadím. 
Prvních sedm okruhů z osmnácti jel peloton centrem města pohromadě, nicméně Elkov Author si vše hlídal a s blížící se prémií vyrazil do úniku Michael Kukrle a s ním se chytili i tři další závodníci, kteří hlavní skupině rychle odskočili. Skupina na čele pracovala, a tak se jí podařilo postupně posbírat všechny prémie a tím i bonifikační vteřiny. Díky tomu bylo jasné, že změnu v celkovém pořadí by musela způsobit už pouze nějaká neočekávaná událost. 
Nic takového se naštěstí nestalo a 500 m před cílem se peloton přehnal přes skupinu v úniku. Na cílové pásce byl opět nejlepším z týmu Elkov Author Dominik Neuman, který tentokrát bral 6. místo. “Z celkového třetího místa mám velkou radost. Celý závod se mi jelo velmi dobře a cítil jsem, že se mi opět vrací forma. Můj výsledek patří celému týmu, který opět skvěle dodržel domluvenou strategii. Jen mě mrzí, že jsem se v Rumunsku trochu nachladil a budu muset vynechat poslední etapák sezóny - Okolo Slovenska," řekl po závodě celkově třetí Karel Hník. 
Toho v první pětce navíc doplnil Jan Bárta, který skončil ještě na druhém místě v soutěži vrchařů, kde měl stejně bodů jako vítězný Rumun Tvetcov. Na pódiu se Elkov Author ukázal ještě v soutěži týmů, kde bral další třetí místo. Tým si tak na závodě, který celkově vyhrál Nizozemec Molenaar, připsal dalších 128 UCI bodů.
V pondělí se tým přesouvá letecky do Maďarska, odkud vyrazí rovnou na poslední etapový závod sezóny, kterým bude Okolo Slovenska UCI 2.1.