Czech Cycling Tour je nejvýznamnějším závodem na českém území a jediný závod, který mohou absolvovat týmy WorldTour. Letos se představí německý celek BORA-hansgrohe. A stejně jako loni, i letos je BORA-hansgrohe zaměřena především na spurty. Startují Ital Matteo Pelucchi a Slovák Erik Baška, dále němečtí domestici Christoph Pfingsten, Andreas Schillinger a Johannes Schinnagel, Lotyš Aleksejs Saramotins a slavný Polák Maciej Bodnar, vynikající časovkář a jeden z hlavních pomocníků Petra Sagana. Ovšem nezdá se, že by v jediném týmu WorldTour na startu CCT byl potenciální celkový vítěz. 

Nejznámější osobností letošního ročníku je Ital Filippo Pozzato, startující za profesionální kontinentální tým Wilier Triestina - Selle Italia. Pozzato je veterán profesionální scény, vítěz Milán - Sanremo, závodník, který stál na stupních vítězů na Kolem Flander a Paříž - Roubaix, vítěz etap na Tour de France a Giro ďItalia. Společně s ním nastoupí Italové Liam Bertazzo, Luca Pacioni, Simone Velasco a Edoardo Zardini, Bělorus Ilja Koševoj a Rakušan Sebastian Schönberger. V kopcích by měl být silný především Zardini, dobrým vrchařem je také Koševoj. 

Bardiani CSF zkusí uspět v hromadných dojezdech s Andreou Guradinim, velice rychlým závodníkem a vítězem 41 profesionálních závodů. Guardinimu by ve spurtech měl konkurovat především už zmíněný Matteo Pelucchi, dále další Ital Kristian Sbaragli z Israel Cycling Academy, Filippo Fortin závodící za rakouský Felbermayr - Simplon Wels a také snad František Sisr z CCC Sprandi Polkowice. 

Odhadovat favority na celkové pořadí je vzhledem ke klasikářskému charakteru závodu těžké. Silný by měl být Rakušan Riccardo Zoidl (Felbermayr - Simplon Wels), zvědaví jsme na mladého Vincenza Albaneseho (Bardiani CSF) a samozřejmě taky na cyklisty českého týmu Elkov Author. Ti pojedou ve složení: Jakub Otruba, Tomáš Bucháček, Piotr Konwa, Michael Kukrle, Jiří Polnický, Jan Rajchart a Matěj Zahálka. Českou cyklistiku dále zastupuje kromě Františka Sisra i Daniel Turek z Israel Cycling Academy. 

Kompletní startovní listinu najdete na ProCyclingStats.com.

Foto Sirotti