Daryl Impey (Mitchelton-Scott) zvítězil ve čtvrté etapě Tour Down Under s cílem v Campbelltownu. Impey byl nejrychlejší ve spurtu první skupiny, která se vytvořila ve stoupání Corkscrew a porazil lídra závodu Patricka Bevina (CCC) a Luise Leona Sáncheze (Astana). 

Na vrcholu kopce Corkscrew vyjela nejrychleji čtveřice vrchařů. První zde byl George Bennett (Jumbo - Visma) a za ním Michael Woods (EF Education First), Richie Porte (Trek - Segafredo) a Wout Poels (Sky). Malý náskok ve sjezdu neudrželi a byli dostiženi dalšími závodníky, včetně vítěze etapy a muže v dres vedoucího závodníka celkového pořadí. 

Bevin udržel vedení v celkovém pořadí, na druhé místo se posunul Impey, který nyní ztrácí sedm sekund, třetí Sánchez má odstup jedenácti sekund. 

Bevin se také oblékl do modrého dresu lídra bodovací soutěže. Nejlepším vrchařem zůstal Jason Lea (UniSA - Australia), nejlepším mladým závodníkem je nově Chris Hamilton (Sunweb) a nejaktivnějším mužem dne byl vyhlášen Thomas De Gendt (Lotto Soudal).  


loading...

Sestřih etapy:

Foto Sirotti