Kromě Storma do Ineosu míří také mimořádně talentovaný Američan Andrew August, loni přišli Brit Joshua Tarling a Kanaďan Michael Leonard. Ineos nemá vlastní development team, takže mladé cyklisty přivádí rovnou do WorldTour, stejně tak to udělal i s Carlosem Rodriguezem.

Storm letos mezi juniory končí a v Ineosu podepsal smlouvu až do konce roku 2026. Letos zaujal především třetím místem na Paříž-Roubaix juniorů, vidět byl i na Závodě míru, kde obsadil druhé, třetí a čtvrté místo v etapách a sedmé celkově a na světovém šampionátu si po bojovném výkonu vyjel pátou příčku. V sezoně oslavil pět vítězství. 

Dán, který sám sebe popisuje jako klasikáře, který umí i v kopcích, se zapojí do týmového programu "Ascent Programme", který je zaměřen na rozvoj mladších jezdců a dohlíží na něj manažer Simon Watts.

1094706826.jpg

"Tento tým je pro mě ideální, jeho zaměření na budoucnost a výkonnost je pro mě perfektní a nesmírně vzrušující. Tento krok mi také umožní soustředit se na nadcházející Olympijské hry s dánským národním týmem a zároveň se stále učit sport na nejvyšší úrovni," říká Storm, který je také dráhovým stíhačem a právě v týmovém stíhacím závodě chce do Paříže. Ale ambice má především na silnici. 

"Vím, že tým má do budoucna obrovské ambice, a já chci týmu pomoci tak, jak jen budu moci. Ineos Grenadiers mi připadá jako ideální volba," dodává Storm. 

John Allert, generální ředitel týmu Ineos, je rád, že se Storma podařilo přesvědčit k podpisu smlouvy. "Všichni se těšíme na další spolupráci, Theodor je velmi zajímavý mladý talent s obrovským potenciálem a doplní sestavu mladých cyklistů, kterou jsme vybudovali," myslí si Allert.

"Stále častěji se objevuje trend, kdy mladí jezdci nastupují přímo do WorldTour, nicméně jsme si vědomi toho, že tito sportovci potřebují také dobrou podporu, aby se mohli rozvíjet a podávat výkony odpovídající jejich potenciálu. Náš přístup poskytne Theodorovi veškeré prostředky a příležitosti. Všichni se těšíme na to, až Theodora poznáme a budeme s ním pracovat," uzavírá Allert.