Nyní v lednu probíhá příprava na novou sezónu. Jediným závodem a prvním závodem sezóny 2022 byla tradiční Novoroční vyjížďka s cílem na Cukráku. Tento závod jeli a dojeli tito slávisté na 13.místě Jakub Machát, na 18. místě Ondřej Beran, na 28. místě Karel Kopr a na 39. místě Jiří Hledík. Co se týče přípravy, chodíme v pondělí, ve středu a ve čtvrtek na dráhu v Motole, každý víkend běháme v sobotu schody v Braníku, v neděli pak vytrvalostní trénink z Říčan. 

A co plánujeme v nové sezóně:

Závodit chceme začít našimi časovkami, které jsou plánovány 2.4. časovka: Měchenice-Praha-Měchenice. 9.4. Do vrchu Točná, 16.4. do vrchu Žampach. V srpnu pak pořádáme, v tradičním termínu 13.8. a 14.8. VC Temelína . 

Do seriálu Otevřený slávistický přebor v časovkách jsou zařazeny závody: 2.4. - Měchenice, 9.4. - Točná, 16.4. - Žampach a 13.8. časovka v Temelíně, která je též zařazena do seriálu JAL a je i MR akademiků.

Do seriálu JAL, RoadCupu a MR akademiků je zařazena 14.8. LPV VC Temelína.

Samozřejmě se chceme zúčastnit i dalších závodů, jejichž termíny některé známe a některé ne.

Z těch, co již víme, máme v plánu minimálně 2 závody UCI Grand fondo World serie. Mistrovství světa UCI GF v Trentu a samozřejmě spoustu domácích závodů, včetně Českého poháru, Extraligy Masters, Giant ligy a dalších závodů. Na závěr sezóny proběhne oslava výročí 130 let od založení klubu.

Děkujeme za spolupráci a budeme se těšit u dalších zpráv ze zázemí Klubu cyklistů Slavia Praha z.s.