Ještě když se závod Tour of the Alps jmenoval Giro del Trentino a konal se pouze na italském území, už se opíral o silného sponzora. Společnost Melinda je hlavním producentem jablek v tomto tradičně jablečném regionu. Společnost Melinda se k etapovému závodu přidalal v roce 2015, kdy se Giro del Trentino spojilo s jednorázovkou Trofeo Melinda. V roce 2017 byl závod přejmenován na Tour of the Alps, protože kromě Trentina se závodí také v Rakousku, v regionu Tyrolsko.  

Společnost Melinda ale se závodem zůstala a nadále cyklistiku podporuje. Melinda se stará o uskladnění a obchod s regionálními produkty. V údolích Non a Sole se pěstují jablka ve velkém. 4 000 rodin zabývajících se pěstováním jablek dodává svou produkci do družstva Melinda. Ta je uskladňuje a obchoduje s nimi.

Letošní ročník začínal v Cles, což je "jablečné" centrum a místní krajina plná jabloňových sadů vytvářela kulisu první etapě Tour of the Alps.

loading...


Zhlédněte také zajímavá videa, jak se sady ošetřují, jak se jablka sklízejí a jak se jablka uskladňují. A jak se vybudoval obrovský sklad ve skalním masivu Dolomit.

Melinda vybudovala obrovské skladové prostory v podzemních jeskyních. Je zde kapacita na 30 000 tun ovoce.