Jakobsen začal spurtovat ve správnou chvíli a soupeřům nedal šanci. V další nepříliš napínavé etapě se do dlouhého úniku dostali Aritz Bagües (Caja Rural - Seguros RGA), Mikel Itturia (Euskaltel Euskadi) a Ander Okamika (Burgos - BH). Dostiženi však byli už 36 kilometrů před cílem.

Poté už se vše chystalo na hromadný dojezd. Fabio Jakobsen sice před cílem ztratil kontakt se svými týmovými kolegy, ale poradil si i ze zadních pozic. Ve spurtu bez problému porazil Alberta Daineseho (DSM) a Jaspera Philipsena (Alpecin - Fenix).

Jakobsen byl v cíli velmi spokojený se svým výkonem i s prací týmu Deceuninck - Quick-Step: "Dnes ráno jsem se necítil moc dobře. Včera byla těžká etapa. Ale tým mi věřil a já to naštěstí dotáhl k vítězství. Posledních deset kilometrů na pobřeží bylo hodně rychlých. Tým odvedl výbornou práci. Jeli hrozně rychle a i když jsem je trochu ztratil, stejně jsem byl na dobré pozici. Začal jsem spurtovat v zatáčce, 200 metrů před cílem. A byl jsem prostě nejrychlejší. Šlo o rychlost, sílu a načasování. V takovém dojezdu musíte začít spurtovat včas. Dvakrát jsem to zkusil pozdě a teď jsem byl přesný."