Rovinatá 4. etapa Vuelty s cílem v Molina de Aragón moc vzrušení nepřinesla. Do úniku se vydali jen tři jezdci, Ángel Madrazo a Carlos Canal z Burgos - BH a Joan Bou z týmu Euskaltel - Euskadi. Trojice nedostala moc času, jejich náskok se nevyšplhal ani k pěti minutám.

Uprchlíci byli dostiženi 14 kilometrů před cílem a peloton se začal připravovat na sprinterský dojezd. Žádný tým v závěru neměl převahu, dopředu se tlačily také celky jezdců na celkové pořadí a situace byla nepřehledná a hektická. 2 kilometry před cílem spadl lídr závodu Rein Taaramäe (Intermarché - Wanty - Gobert), ale bylo to už v ochranné tříkilometrové zóně, takže o červený trikot nepřišel.

V posledních stovkách metrů měl převahu tým Groupama - FDJ, který připravil dobrou pozici pro Arnauda Démara, ale Francouz měl za sebou Fabia Jakobsena, který využil perfektního závětří a dostal se před Francouze asi 20 metrů před cílovou páskou. Jakobsenovi v technickém závěru pomohli Zdeněk Štybar a Bert Van Lerberghe a dovezli ho na nejlepší možnou pozici. Pro Jakobsena je to první vítězství na Grand Tour po loňském pádu a zranění na Okolo Polska.

Třetí dojel Magnus Cort (EF Nippo), čtvrtý Alberto Dainese (DSM) a pátý Michael Matthews (BikeExchange). Jasper Philipsen (Alpecin - Fenix) se nedostal na dobrou pozici ve spurtu a cílem projel až devátý. V bodovací soutěži se proto propadl za Jakobsena.

V ostatních soutěžích se nic nezměnilo. Rein Taaramäe vede celkové pořadí i vrchařskou soutěž a Egan Bernal (Ineos Grenadiers) je nejlepším mladým jezdcem.

Zdeněk Štybar a Jan Hirt (Intermarché - Wanty - Gobert) dokončili v čase pelotonu. Josef Černý (Deceuninck - Quick-Step) dojel s mírnou ztrátou.