Do top 10 se v závěrečném spurtu celého hlavního pole dostal ještě desátý Jakub Elbadri, Ondřej Novotný byl dvanáctý.

„Do závodu jsme šli s tím, že chceme být aktivní, protože máme vyrovnaný tým. Kuba je z našich kluků nejrychlejší, tak jsme ho chtěli trošku šetřit do závěru, pokud dojde na spurt, ale tajně jsem doufal, že se třeba někomu z nás povede odjet. Foukal docela vítr a chtěli jsme toho využít,“ popisoval trenér František Trkal.

loading...

Ve třetím kole se povedl útok. „Na větru jsme rozjeli terezín a odjela skupina 23 lidí. My tam měli hned sedm závodníků. Vytvořili jsme si nějaký náskok, ale kromě nás neměl nikdo moc velký zájem jet, takže nás po patnácti kilometrech dojeli. Takže nakonec došlo na závěrečný spurt a v něm Kuba skončil čtvrtý. Určitě to není špatný výsledek. Ti, co skončili před ním, jsou hodně rychlí závodníci. K pódiu chyběl kousek, ale i tak musím kluky pochválit za aktivitu,“ hodnotil Trkal.

A jak viděl celkové vystoupení svých svěřenců na šampionátu? „Kdybychom získali alespoň jednu medaili, bylo by to hezčí. Ale nedá se nic dělat. V časovce jsme měli tři lidi v top 10, v silničním závodě byl Kuba čtvrtý. Potvrdili jsme, že do té špičky u nás patříme. Kluci se snažili, byli vidět. Děkuji všem, i celému realizačnímu týmu,“ dodal trenér juniorů Dukly.