Dnešní poslední etapa Alpes Isére Tour byla vpravdě královskou. Po 30 km rozjetí to nastalo. Do kopců přes čtyři vrchařské jedničky proložené jednou trojkou. Poslední VP se nacházela 19 km před cílem, následoval 12 km sjezd a 7 km po rovině do cíle.

Do etapy vstupoval ve žlutém triku Vermeulen z rakouského Felbermayr. Na něj ztrácelo pouze v řádu vteřin 5 závodníků a mezi nimi i Michael Kukrle z Elkov Kasper.

Dalších 25 cyklistů, kteří v dnešní etapě mohli ještě zasáhnout do konečných výsledků, ztrácelo kolem 2 minut.

Brzo po startu odjela trojice: včerejší vítěz Toudal s dalším týmovým kolegou z dánského BHS a s nimi Bernas z Mazowsze.

Bylo zásluhou především kluků z Elkov Kasper, kteří včas pomohli Felbermayru, že byl únik v polovině etapy zlikvidován.

V náročném terénu se následně na čele vytvořila zhruba 15členná skupina, v níž byli tři cyklisté Elkov Kasper: Schlegel, Otruba a Ťoupalík. Byli tu i dva z těch, kteří před etapou ztráceli jen vteřiny: Bax z Metecu a Charmig z Uno-X development. Chyběl Vermeulen. 50 km před cílem ztrácel přes minutu.

Sjoerd Bax

Rozuzlení přinesla poslední VP. V jejím průběhu odjel z čelní skupiny Jon Agirre z Kern Pharma a za ním Laurens Huys z Bingoal. Závodník, který před týdnem dojel v královské etapě Kolem Maďarska, která končila více jak 10 km stoupáním, na 6. místě.

Dvojice si vytvořila náskok až 50 vteřin na trojici, která se odpoutala od zbytku skupiny a v níž jel Bax, Bennett z klubového Pro Immo, který však nebyl nebezpečný, jelikož před etapou ztrácel přes 4 minuty, a také k naší velké radosti i Jakub Otruba.

Trojice se dokázala ve sjezdu natolik přiblížit Agirremu s Huysem, že 6 km před cílem byli pohromadě. Nejvíc dřel na špici Bax, kterému vypomáhal Otruba. Ostatní se jen vezli. I přesto se oba jmenovaní prosadili v závěrečném spurtu na první dvě příčky.

Michal Schlegel, Adam Ťoupalík, Jakub Otruba

Dan Turek dnes dokončil na 28. místě a v konečné klasifikaci klesl na 26. místo: "Krásné kopce i sjezdy. Zkusili jsme udržet žlutý dres. Nakonec nám chybělo 16 sekund na 2. místo."

V konečném pořadí je kromě 3. místa Jakuba Otruby na 8. místě klasifikován Adam Ťoupalík a na 12. Michal Schlegel.

Elkov Kasper k úspěchu v soutěži jednotlivců ovládl i soutěž týmů! Na druhý belgický Bingoal, který je v kategorii UCI postaven o patro výš a jenž sem poslal velmi dobrou sestavu, najel v součtu 31 sekund. Třetí Swiss Racing Academy už zaostal o víc jak 8 minut.

Elkov Kasper tak zakončil výborné výkony, které v průběhu týdne předváděl v podhůří Alp, nejlepším možným způsobem. Bravo!