Jihočech Jakub Pileček v minulosti působil i v českých silničních týmech v Příbrami a Táboře, ale v loňské sezóně se rozhodl pro přestup až do Španělska, konkrétně do Baskicka, které je proslaveno výchovou špičkových cyklistů a bohatou cyklistickou kulturou.

"Minulá sezóna byla pro mne i kvůli zdravotním problémům celkem nestabilní, ale celkově ji hodnotim pozitivně, do týmu jsem, myslím, dobře zapadl a cítím se zde komfortně, i proto jsme se domluvili na smlouvě i na letošní rok. Výsledkově jsem se v celkovém pořadí poháru držel v první dvacítce a nejlepším výsledkem bylo 13. místo, což při zdejší konkurenci, kdy vloni do profesionálů z Baskického poháru šlo 14 lidí, beru jako fajn výsledek, ale určitě bych letos chtěl mířit trochu výš."

"Přípravu jsem jako každý rok trávil v Calpe, odkud jsem se přesunul na sever Španělska na konci února na první závody, kde jsem v úvodním poháru obsadil 12. místo, po třech závodech jsme měli prostor na kratší soustředění a pokračujeme teď každý víkend po dvou závodech plus nějaké etapáky jako Vuelta a Navarra nebo třeba sedmidenní Vuelta a Cantabria."