Jakub Ťoupalík z Elkovu Kasper získal po 3. místě v první etapě 5 UCI bodů za celkové pořadí. V hodnocení jezdců do 23 let byl Ťoupalík druhý. Na 13. příčce dnes finišoval Jan Bárta, kterého výkon v závěrečné části posunul na konečné 14. místo. V pořadí tour si tak na závěr polepšil o 21 příček.

První únik přišel už v úvodu etapy, čelo pelotonu ale kontroloval Team Coop vedoucího jezdce. „Všichni čekali na poslední kopec a hned od jeho začátku se jelo vysoké tempo. Snažil jsem se udržet co nejdéle, ale 4 kilometry před cílem jsem si musel vystoupit a jet svoje tempo. Bylo to opravdu těžké, ale se sedmým místem můžu určitě být spokojený. Chyběl kousek, abych se udržel a mohlo to dopadnout ještě lépe, ale i tak si myslím, že jde o dobrý výsledek,“ zhodnotil závěr Oberösterreich Rundfahrt Jakub Ťoupalík. 

Mladý jezdec Elkovu Kasper pozitivně hodnotil i výsledky týmových kolegů. „Všichni jsme do cíle vyjeli slušně. Je jen škoda, že bratr Adam dnes neměl svůj den. Čekal jsem, že pojede lépe, protože v předchozích dnech měl z nás všech nejlepší formu,“ uzavřel Jakub Ťoupalík. 

V hodnocení týmů se Elkov Kasper umístil na 4. příčce za Team Vorarlberg, Hrinkow Advarics a Jumbo-Visma Development Team.