Jan Hirt (Intermarché - Wanty Gobert) měl na dosah první profesionální vítězství po šesti letech, ale bohužel ho v posledních metrech etapy porazil třiadvacetiletý Dán Anthon Charmig (Uno-X). 3. etapa Kolem Ománu končila na 2,8 kilometru dlouhém kopci s průměrným stoupáním 7 %. Hirt v krátkém výjezdu nepatřil k favoritům, ale ukázal se ve skvělé formě. Nastoupil v posledním kilometru závodu a získal malý náskok. Na jeho útok zareagoval Elie Gesbert (Arkéa - Samsic), za kterým se rozjel Charmig a jako jediný měl dost sil a Hirta předjel. Český cyklista etapu dokončil ve stejném čase jako Charmig.

Gesbert ztratil 2 sekundy a Fausto Masnada (Quick-Step Alpha Vinyl) přivedl skupinu s odstupem 4 sekund.

Hirtovi chybělo jen pár metrů

Etapa začala únikem Kevina Van Melsena, Samuela Zoccarata, Louise Blouwea, Peia Goikoetxey, Angela Fuentese a Umberta Poliho. Jejich náskok nebyl v průběhu etapy příliš velký, v pelotonu vše kontroloval tým UAE Emirates a přidaly se i další týmy. Uprchlíci byli dostiženi 12 kilometrů před cílem a tempo závodu zrychlovalo před nájezdem do cílového stoupání.

Také v kopci se pod ostrým ománským sluncem jelo hodně rychle, ale skupina držela pohromadě. Hirt se držel v popředí a reagoval na všechny drobné pokusy o zrychlení a pokoušel se útočit. Sám, bez okamžité reakce ostatních, za to vzal v posledních stovkách metrů ve velmi nadějné situaci. Soupeři si chvíli dávali přednost a Hirt získal malý náskok. Už neměl na co čekat a pokračoval naplno až do cíle. Tempo skupiny za ním držel Charmig, který už k sobě  neměl žádného týmového kolegu. Přesto dokázal zareagovat i na nástup Gesberta a dokonce sám ještě zrychlil, nasál Hirta a dojel si pro své první profesionální vítězství. 

"Tým se nejprve postaral o to, abychom do stoupání vyrazili z dobré pozice. V kopci jsem se cítil velmi dobře, takže jsem několikrát zrychlil, až se mi nakonec podařilo ujet. Výbušná finále, jako jsou tato, mi obvykle příliš nesedí, takže jsem rád, že jsem dokázal bojovat o vítězství. Těší mě moje dobrá kondice na začátku sezony, která je výsledkem třítýdenního výškového soustředění v Kolumbii a tréninkových plánů mého trenéra Ioannise Tamouridise," říká Hirt v tiskové zprávě týmu.

Hirt je druhý také v celkovém pořadí, ztrácí jen 4 sekundy na Charmiga. Gesbert ztrácí 8 sekund a Rui Costa (UAE Emirates) 12 sekund. Hirtův tým Intermarché - Wanty Gobert měl velmi dobrý den, Estonec Rein Taaramae je pátý v průběžném pořadí s odstupem 14 sekund.