Etapový závod UAE Tour je první akcí série WorldTour a pro belgický tým Intermarché - Wanty Gobert je to první významný závod po získání licence WorldTour. Na blízký východ berou své nově zakoupené vrchaře, kromě Jana Hirta jsou to Louis Meintjes a Rein Taaramae. V sestavě jsou také Wesley Kreder, sprinter Riccardo Minali, vrchař Simone Petilli a Kévin Van Melsen. 

Pro Jana Hirta je to příležitost zapsat se v týmu Intermarché - Wanty Gobert jako jeden z případných lídrů na vrchařské závody. Českého cyklistu a jeho týmové kolegy a soupeře čeká sedm etap. Začíná se sprinterskou etapou, druhý den je na programu časovka na 15 kilometrů a třetí přijde první horský dojezd na vrhol stoupání Jebel Hafeet (10,6 km, 6,9 %). V páté etapě závodníci končí na vrcholu stoupání Jebel Jais (21,5 km, 5,4 %). Hirt tak bude mít minimálně dvě příležitosti otestovat svou formu v náročných výjezdech. 

Hirt, Meintjes a Petilli ve Spojených arabských emirátech začínají sezónu, ostatní jezdci už za sebou nějaké starty mají. Debut čeká také dva noé sportovní ředitele, zkušené manažery a trenéry Valeria Pivu a Aikeho Visbeeka. Ital Valerio Piva přišel stejně jako Jan Hirt z polského CCC a objasnil, jaké má tým Intermarché - Wanty Gobert na UAE Tour ambice: "Máme silnou a ambiciózní sestavu. Riccardo Minali je v dobré formě a bude mít podporu Wesleyho Kredera a Kévina Van Melsena v rovinatých etapách. Pro dva horské dojezdy bereme Jana Hirta, Louise Meintjese, Simone Petilliho a Reina Taaramaeho. Po prvních třech dnech, po časovce a dojezdu na Jebel Hafeet, budeme mít představu o celkovém pořadí. Na základě toho určíme, kdo bude chráněným závodníkem ve větrných etapách na konci závodu." 

Letošní rok je pro Intermarché - Wanty Gobert přechodný. Tým nemá dostatečně silný kádr, aby mohl konkurovat nejlepším celkům WorldTour, i když pro letošní rok získal licenci, Každé vítězství a každý úspěch se počítá a získat například etapu už na UAE Tour by bylo velkým povzbuzením. Budou to totiž mít v první lize velmi těžké. "Na startu UAE Tour bude spousta špičkových závodníků, ale stejně jako pro naše závodníky, i pro ně to bude první velký test. Takže je těžké určit přesné cíle. Doufám, že mě Rein Taaramae díky svým časovkářským schopnostem překvapí v celkovém pořadí. Už má za sebou GP Marseillaise a Etoile de Bességes, kde navíc byla časovka, takže je o krok před ostatními. Všichni se těší na závodění, takže by to měla být zajímavá bitva," dodává Valerio Piva o závodě, který začíná v neděli 21. února.