Převážně rovinatá, 132 kilometry dlouhá etapa do Matrah Corniche začala poměrně poklidně, ale v závěru závodu se soupeři Jana Hirta nechtěli předem vzdát a lídr týmu Intermarché - Wanty Gobert musel se svým týmem reagovat a hlídat si nejnebezpečnější závodníky.

Do dlouhého úniku vyrazilo sedm cyklistů: Johan Meens, Victor Langelotti, Mohammed Al-Wahibi, Gerd de Keijzer, Alexandre Vinokourov, Antonio Angulo a Harold Martin Lopez. V pelotonu pracovaly týmy Intermarché - Wanty Gobert, BikeExchange - Jayco a UAE Emirates. Náskok uprchlíků byl maximálně 2 minuty a v posledních 50 kilometrech bylo na trati pár menších stoupání, které chtěly další týmy využít k útokům.

49 kilometrů před cílem z pelotonu nastoupili Kevin Vauquelin (Arkéa - Samsic) a Kevin Vermaerke (DSM). Především Francouz Vauquelin byl pro Hirta nebezpečný, prootže v celkovém pořadí ztrácel 1:38. Hirt osobně nereagoval, nechal to na svém týmu. Vermaerke a Vauquelin stíhali rozpadající se skupinu uprchlíků a ani peloton nebyl daleko. V nejtěžším výjezdu etapy, 33 kilometry před cílem, zaútočil v hlavním poli tým DSM a dojel Vauquelina a Vermaerkeho. Peloton se natahoval a dělil, ale Hirt se držel mezi nejlepšími a kontroloval situaci.

Bohužel už se nemohl spolehnout na početnou pomoc svého týmu, vpředu měl jen pár svých kolegů. A soupeři na Hirta útočili, zkusil to i Fausto Masnada (Quick-Step Alpha Vinyl), druhý muž celkového pořadí. Ale marně, peloton se postupně opět sjel a Quick-Step se rozhodl už na Hirta neútočit a začal táhnout peloton pro Marka Cavendishe, favorita hromadného dojezdu.

Pro Hirta to byla dobrá situace, silný Quick-Step udržoval kontrolu nad závodem, ačkoliv závodníci opakovaně útočili. V posledním krátkém výjezdu 3 kilometry před cílem naposledy zaútočil Vauquelin, za kterým se ihned vydal Masnada a Hirt si je musel dojíždět. Ale nedělalo mu to žádný problém a snadno soupeře dostihl. Na vrcholu zaútočil Søren Kragh Andersen (DSM), ale ani jemu to až na cílovou pásku nevyšlo.

Spurt pelotonu byl nevyhnutelný. Kaden Groves (BikeExchange - Jayco) začal spurtovat jako první a vyvezl Fernanda Gaviriu k vítězství. Mezitím Gaviriův týmový kolega Max Richeze 50 metrů před cílem zablokoval zrychlujícího Cavendishe. Gaviria projel cílem s rukama nad hlavou, zatímco Cavendish mlátil do řídítek a nadával Richezemu. Druhý skončil Groves a třetí Amaury Capiot (Arkéa - Samsic). 

Jan Hirt uzavřel Kolem Ománu s náskokem 1 minuty před Faustem Masnadou a vybojoval své čtvrté profesionální vítězství. Na stupně vítězů je doprovodil Rui Costa (UAE Emirates), který ztratil 1:16. Hirt obsadil třetí místo v bodovací soutěži za vítězným Gaviriou a druhým Grovesem. Nejlepším mladým závodníkem byl vyhlášen Anthon Charmig (Uno-X).