Steimle je zajímavá postava, známá i z českého prostředí. V roce 2018 se zúčastnil s rakouským týmem Vorarlberg Santic závodu Okolo jižních Čech, o rok později se objevil na českých silnicích ve stejném týmu na Czech Cycling Tour. 

Zvláště v jižních Čechách dal o sobě hodně vědět: vyhrál etapu, celkově skončil 4., ovládl vrchařskou soutěž a skončil druhý mezi mladíky i v bodovací soutěži. Byl to ročník, který vyhrál Michal Kukrle. 

Následující rok při CCT se umístil dvakrát do desítky, což mu zajistilo 5. místo v bodovací soutěži. Loňský ročník CCT vyhrál Daryl Impey a Michal Kukrle dokončil na 3. místě. 

V obou jmenovaných závodech se Steimle objevil po boku švýcarského cyklisty Patricka Schellinga, který od této sezóny získal ve svých 29 letech angažmá v Israel Start-Up Nation. Tehdy Okolo jižních Čech vyhrál časovku na Kleť a celkově skončil šestý. 

Patrick Schelling a Jannik Steimle Okolo jižních Čech 2018

Jannik díky svým výkonům i mládí dostal příležitost v druhé polovině loňské sezóny praktikovat v Deceuninck-Quick Step a příležitost chytil pořádně za pačesy. Skalní fanoušci si ho nejspíš budou pamatovat z říjnového Tour de l´Eurométropole (HC), kdy v závěru neúnavně pracoval za asistence Petra Vakoče na špici v odjeté skupině, nastupoval, sjížděl pokusy o únik a zasloužil se největší měrou o to, že lídr týmu v tomto závodě Sénechal skončil druhý, když ho překvapivě přespurtoval Allegaert ze Sport Vlaanderen, který pro letošek postoupil do WT v rámci podpisu smlouvy s Cofidisem. 

A to Steimle už v dresu Deceunincku 14 dnů předtím vyhrál jedničkový Kompioenschap van Vlaanderen (viz titulní snímek)! 

Na prosincovém týmovém kempu v Calpe mu však při lékařské prohlídce zjistili, že něco není v pořádku. Proto včera podstoupil ve fakultní nemocnici v Bruselu operaci srdce, ale odmítl sdělit další podrobnosti. 

Neuvedl ani, kdy se vrátí k tréninku. Ovšem na fotce z vlastního Instagramu vypadal v pohodě.