Etapové závody

Velmi dobře si počínali starší žáci v Malém závodě míru v Lanškrouně, kde tým vybojoval několik etapových vavřínů a dobré vystoupení týmu potvrdil 3. místem v celkovém pořadí Martin Rous, na 7. příčce skončil ještě Jakub Panuš. Kategorie kadetů byla na začátku roku trochu neznámou, protože někteří závodníci jsou na počátku své kariéry. Ale jejich výkony v Jevíčku na Závodě míru nejmladších byly velmi příjemným zjištěním. Marek Stiblík tento náročný závod v mezinárodní konkurenci dokončil na 18. místě, jako třetí z Čechů. Dobře mu také sekundovali jeho stájoví kolegové Jakub Zaňka a Kryštof Kábrt.

_7872781_ER_2048WM.jpg

Český pohár Brilon cup

V Českém poháru mládeže Brilon cup vybojoval 1. místo v celkovém pořadí starší žák Martin Rous. V TOP 10 se ještě umístili na 6. místě Petr Douděra a na 7. místě Jakub Panuš. Velké výkonnostní zlepšení zaznamenali Petr Bodlák a Nikola Drábek. Kadeti od začátku sezóny byli milým překvapením. Marek Stiblík a Jakub Zaňka byli kadety prvním rokem, přesto se dokázali prosadit. Markovi se podařilo vybojovat v celkovém pořadí Českého poháru velmi solidní 10. místo a Jakub skončil na 12. příčce. Dobré výsledky kadetů zkompletoval ještě na 16. pozici Kryštof Kábrt.

_7872660_ER_2048WM.jpg

Kategorie juniorek po celou sezónu prokazovala velmi dobou výkonnost. Vítězství v celkovém hodnocení vybojovala Kateřina Douděrová, její kolegyně Anna Panušová skončila na 8. místě a Karla Nováková na 9.. Velmi solidní výsledek zajela hned v prvním závodě Českého poháru Kateřina Douděrová, která v Jevíčku ve společném závodě se ženami zvítězila.

Rovněž mezi juniory měl tým své zastoupení. Vojtěch Seidl měl velmi dobrou první půlku sezóny, v té druhé se trochu hledal, nicméně s ohledem na jeho krátkou závodnickou historii je 13. místo v celkovém pořadí sympatický výsledek. Nicméně ho čeká ještě hodně práce, zejména pří přestupu mezi dospělé.

Je potřeba rovněž zmínit, že v týmové soutěži starší žáci a juniorky zvítězili, kadeti se umístili na 2. místě.

_7872798_ER_2048WM.jpg

Mistrovství České republiky

Republikový šampionát přinesl klubu Jaroslav Kulhavý Cycling Team několik kvalitních výsledků.

V časovce jednotlivců se v TOP10 umístili všichni starší žáci. Mistrem České republiky se stal Martin Rous, jeho kolegové dojeli v pořadí – 5. Jakub Panuš, 6. Nikola Drábek, 8. Petr Douděra, 10. Petr Bodlák. Mezi kadety chybělo pár sekund na stupně vítězů Markovi Stiblíkovi, který dojel na 5. příčce. Solidní časovku zajel rovněž Jakub Zaňka a Kryštof Kábrt, kteří dojeli na 14. respektive 15. pozici.

IMG_9295.JPG

V hromadném závodě výbornou formu potvrdil Martin Rous, který ve spurtu o titul dojel těsně na 2.místě. V TOP 10 se ještě umístili na 9. příčce Nikola Drábek a na 10. Jakub Panuš. Příjemným překvapením bylo vystoupení kadetky Anežky Kysilkové, která s cyklistikou teprve začíná. Na MČR v hromadném závodě dojela v první skupině a vybojovala pěkné 8. místo. Výborný závod zajel kadet Jakub Zaňka. Bohužel na něj zůstala nepopulární bramborová medaile, ale i tak to je velmi sympatický výsledek.  

_7872875_ER_2048WM.jpg

Juniorky a junioři měli své národní mistrovství na Slovensku. Solidní výkonnost prokázala Kateřina Douděrová, která vybojovala dvě medaile. V časovce jednotlivců dojela na 2. příčce a v hromadném závodě se umístila na 3. místě. Dobrý závod zajela Anna Panušová, která dojela na 7. pozici

Posledním mistrovským závodem byla časovka družstev. Dres mistra ČR vybojovali starší žáci Jakub Panuš, Martin Rous a juniorka Kateřina Douděrová. Její kolegyně Anna Panušová ve dvojici s Karlou Novákovou dojeli jako třetí. Kadeti ve složení Kryštof Kábrt, Jakub Zaňka a Marek Stiblík potvrdili svoji dobrou výkonnost, kdy téměř celý závod jeli ve třech. O to je cennější 3. místo v cíli. Trochu smůly měli starší žáci Nikola Drábek a Petr Douděra. Jejich pád těsně před cílem je připravil o některou z medailí, od kterých je dělila ztráta 2 vteřin. 

_7872447_ER_2048WM.jpg

„Sezóna se nám celkově povedla a dosáhli jsme v ní několika velmi dobrých výsledků. K pozitivum patří také to, že naše holky Kateřina Douděrová a Karla Nováková jely cyklokrosové mistrovství světa. K tomu ještě Kateřina absolvovala mistrovství světa a Evropy na silnici. Toto vše jsou pozitiva s výhledem do budoucna,“ završil hodnocení sezóny vedoucí týmu Jan Hlásecký