V šesté etapě Vuelty opět uspěl dlouhý únik. V jedenáctičlenné skupině byli také dva závodníci, David de la Cruz (Ineos) a Dylan Teuns (Bahrain Merida), kteří usilovali o červený dres, pokud by jim peloton nechal náskok kolem pěti minut, což se nakonec také stalo. 

Jako první z úniku nastoupil Tsgabu Grmay (Mitchelton - Scott), ke kterému se o několik kilometrů později přidal Nelson Oliveira (Movistar). Ale dvojice si nevytvořila velký náskok a v cílovém výjezdu na Ares del Maestrat zrychlil Teuns, kterého se udržel jen Jesus Herrada (Cofidis). Španělský cyklista zaútočil na Belgičana, který se soustředil na celkové pořadí a zisk červeného dresu, v posledním kilometru a dojel si pro své první vítězství na Vueltě. Loni oblékl na několik etap červený dres.

Teuns dojel se ztrátou sedmi sekund na druhém místě, ale s náskokem skoro šesti minut před pelotonem a oblékl se do dresu lídra závodu. Druhý De la Cruz ztrácí 38 sekund. Miguel Angel Lopez (Astana) ztrácí jednu minutu.

Favorité neútočili

Lídři na celkové pořadí nechtěli před náročnou páteční etapou utrácet síly a v cílovém výjezdu zaútočil jen Tadej Pogačar (UAE Emirates), ale dojel s náskokem pouze dvou sekund před hlavním polem. Kde byli všichni důležití závodníci. 

Kromě Rigoberta Urana (EF Education First). Kolumbijský cyklista se zapletl do velkého pádu 90 kilometrů před cílem a kvůli zlomené klíční kosti musel vzdát. Ale nebyl sám, vzdát musel i jeho kolega Hugh Carthy (EF Education First), také Nicolas Roche (Sunweb) a Victor de la Parte (CCC). 

Převlékal se pouze červený dres, bílý udržel Miguel Angel Lopez, zelený má nadále Sam Bennett (BORA - hansgrohe) a puntíkovaný Angel Madrazo (Burgos - BH).