Co do světového významu nejde až o tak důležitou akci, co do zisku UCI bodů nezanedbatelná není. Ekvádorec Jhonatan Narváez, jezdící za tým INEOS Grenadiers, kde má smlouvu ještě na příští sezónu, tady za pomoci krajana Richarda Carapaze  získal za vítězství 250 bodů.

Závodilo se v hlavním městě Santiagu de Chile na okruhu, kde na jezdce devětkrát čekalo stoupání Mirador Vitacura dlouhé 2,9 km s průměrnými sklonem 4,9 %.

Peloton tvořilo pouhých 42 závodníků ze 16 zemí severní, střední a jižní Ameriky. Několik z nich jezdí za týmy úrovně World nebo Pro. Kromě obou Ekvádorců tu startovali např. Venezuelan Orluis Aular (Caja Rural) či Kolumbijec Harold Tejada (Astana).

V průběhu závodu docházelo k postupné selekci. V posledním kole mělo šanci na vítězství ještě sedm jezdců, když se o kolo dříve pokusil neúspěšně o sólovou akci pozdější vítěz. 

Na úpatí posledního stoupání zaútočil Argentinec Eduardo Sepúlveda (Lotto Dstny) a získal náskok patnácti sekund před pronásledovateli, kde havaroval Carapaz. Ekvádorec se však rychle zvedl, vrátil se do skupiny a poté začal pracovat pro svého krajana Narváeze. Tři kilometry před cílem byl především jeho zásluhou Sepúlveda dostižen.

Narváez pak dokázal Carapazovu práci ve sprintu zúročit. Sepúlveda bral stříbro, třetí dokončil Eric Antonio Fagundez (Burgos-BH) . Carapaz skončil sedmý o několik sekund později.

Narváez si tím připsal letošní páté vítězství. Čtyři předešlá získal na Okolo Rakouska (2.1), kde vyhrál tři etapy i celkově.