Boroš rychle všem ujel a pak již jen kontroloval svou pozici. Následně se odtrhl od skupiny pronásledovatelů obhájce celkového prvenství všestranný polský závodník Marek Konwa (AŠ Mladá Boleslav). Tedy pořadí na špici stejné jako loni později v zimě a na sněhu. V závěru pak souboj mladíků o třetí místo vyhrál Václav Ježek (Brilon) před Maximiliánem Kerlem (AŠ MB). „S vítězstvím jsem spokojen vždycky. Byl to první závod v terénu, takže jsem nevěděl, do čeho jdu. Již jsem sice něco málo v terénu odtrénoval, ale nebyla to žádná intenzita, a tak z toho pohledu to zatím jde dobře. Světový pohár začíná až v listopadu, takže zatím budu jezdit doma a potom na mezinárodní scéně," řekl Michael Boroš. Na domácí půdě se ukázal i bikový maratonec a úspěšný účastník mistrovství světa na gravelu Filip Adel (Superior), dojel šestnáctý.

Ve společném dámském poli s jasnou favoritkou držela v prvním kole kontakt jen Barbora Bukovská (DK Bikeshop Racing Team), ale poté se Zemanová na čele osamostatnila. Brzy se však na ni dotáhlo duo juniorek Bukovská a Lucie Grohová (Dukla Praha). Ty nakonec dorazily do cíle s minimálním šestivteřinovým odstupem. Ve spurtu si stříbro zajistila Bukovská, pro obě mladé krosařky je umístění na stupních vítězů nejlepším životním výsledkem. Vítězka prvního ostravského závodu Bára Jeřábková (Brilon) skončila s odstupem 1:40 minuty až pátá. Oproti loňsku chyběly Slovenky v čele s čerstvou medailistkou všech cyklistických disciplín Chladoňovou.

Pozornost přitahoval i mezi juniory první cyklokrosový start terénního obojživelníka Kryštofa Bažanta (Cyklostar/Pirelli). Do cíle přijel s téměř minutovým náskokem před Ondřejem Nágrem (SportRaces Cycling Team), další čtyři místa patřila jezdcům týmu Brilon Racing Team. „Startoval jsem až z předposlední řady, ale hned v prvním kole se mi to podařilo dojet a pak jsem náskok udržoval, a ještě navyšoval. Příprava po bikách končila s antibiotiky, ale ty tři týdny cyklokrosové sezóny se povedly. Doufám, že to dnes nebyla náhoda,“ řekl bronzový juniorský medailista z únorového světového šampionátu v Táboře. Příští týden by se chtěl ukázat na obou startech v Belgii.

Kompletní výsledky z Hlinska jsou zde

loading...

Průběžné pořadí ČP po 2 závodech:

Muži: 1. Konwa 145, 2. Kerl 130, 3. Ježek 118, 4. J. Ťoupalík 101, 5. Boroš a Van de Putte po 100.

Ženy: 1. Jeřábková 140, 2. Gottwaldová 140, 3. Douděrová 116, 4. Zemanová a Franck po 100.

Český pohár pokračuje nadcházející víkend národními závody v sobotu v Lounech a v neděli Čáslavi, příští mezinárodní „dospělá“ C2 se jede 26. 10. v Kolíně. Příští víkend se rozjíždí více i sezóna v Belgii, v sobotu 19. 10. Robotland v Essenu a v neděli 20. startuje Superprestige v Ruddervoorde.