Joel Suter poslední dva roky závodil za belgický tým Bingoal Pauwels Sauces WB. Třiadvacetiletý Švýcar dostane překvapivě šanci v jednom z nejlepších týmů světa a bude jezdit s Tadejem Pogačarem. S týmovými kolegy se poprvé potká na soustředění ve španělském Alicante, které začíná 5. ledna. Rodák z malebného Frutigenu v kantonu Bern získal jednoletý kontrakt. 

„Joel je osvědčený týmový hráč, který dokáže podpořit naše největší lídry v klíčových okamžicích. Je silný na rovině, v časovkách a ukázal, že umí závodit i ve středně dlouhých kopcích. Ve svých 23 letech je stále mladým jezdcem, ale už má za sebou několik let zkušeností na profesionální úrovni a něco z toho, co umí, už ukázal na mnoha závodech World Tour. Myslím, že mezi nás velmi dobře zapadne," říká Joxean Matxin Fernandez, manažer týmu UAE Emirates. 

„Jsem moc rád, že budu příští rok závodit v týmu UAE Emirates. Udělat takový krok byl můj sen, který se stal realitou, takže jsem nadšený a jsem připraven začít novou kapitolu mé kariéry. Příští týden se potkám s týmem na prvním tréninkovém kempu nového roku, takže už se na to těším," dodává Joel Suter. 

UAE Emirates v roce 2022 posílí osm cyklistů, nejzajímavějšími jmény jsou sprinter Pascal Ackermann, lídr na celkové pořadí Joao Almeida, vrchaři George Bennett, Marc Soler a dále Alvaro Hodeg, Alexys Brunel, Felix Groß a Joel Suter.