V etapě se nakonec opět prosadili cyklisté s největším závěrečným zrychlením. Potřetí vyhrál Démare, tentokrát opět před Garcia Cortinou (Bahrain) a Kriegerem (Alpecin).

V konečné klasifikaci tratil náš Josef Černý na druhém místě na vítězného Démara 12 sekund. Třetí skončil Černého týmový kolega Joey Rosskopf, kam se vyhoupl po povedené časovce.

Rosskopf se po včerejší etapě vyjádřil, že tým CCC může sice hrát více kartami, ale že to bude mimořádně obtížné, protože Démare jezdí v současnosti ve skvělé formě.

Groupama FDJ si nejprve pohlídala první dvě rychlostní prémie a pak pustila do úniku pětici závodníků, kde byl Černého a Rosskopfův další týmový parťák Van Keirsbulck, ale zvrátit situaci, kdy se Démare po rychlostních prémiích ujal virtuálního vedení v závodě, se nepodařilo.

Josef řekl po včerejší časovce novinářům, že se na trati cítil velmi dobře, že věřil, že by to mohlo být na pódium, ale že to bude vítězství, z toho byl, stejně jako francouzská cyklistická veřejnost, média i publikum sám mile překvapený: "Je to nádhera. Jsem velmi šťastný."

Když jsme psali preview k tomuto etapáku, tak jsme Démara označili za horkého favorita. A on to bohužel pro nás zcela potvrdil. Ze čtyř klasických etap tři vyhrál a v důležité časovce dojel na 3. místě. A skutečně se mohl spolehnout na výbornou podporu svých spolujezdců z Groupama FDJ.

Zleva Josef Černý, Arnaud Démare a Joey Rosskopf.

Tým CCC ovládl alespoň soutěž týmů, především proto, že časovku kromě Josefa Černého (1.) a Rosskopfa (4.) zajel velmi dobře i mladý Will Barta (7.). Druhé a třetí místo v celkové klasifikaci jednotlivců pro CCC je velmi pěkné, ale na této úrovni cyklistiky je mezi vítězstvím a dalšími příčkami velká propast.

Petr Vakoč si vedl velmi dobře v prvních třech etapách. V průběžné klasifikaci mu před časovkou patřilo 12. místo. Jenže po nepovedené časovce dokončil na 110. místě i poslední etapu se ztrátou, konkrétně -3:16 min.

Josef Černý se po časovce oblékl do dresu pro vedoucího závodníka.