Josef Černý si svými výbornými výkony v posledních dvou sezónách vysloužil místo v nejvyšší lize profesionální silniční cyklistiky. Už dříve působil v profesionálním kontinentálním týmu CCC, ale přestup do týmu vedeného Jimem Ochowiczem je dalším velkým krokem jeho kariéry. 

,,Jsme nadšeni, že se Josef Černý přidá ke Continuum Sports v roce 2019 a poprvé přivítáme českého mistra v silničním závodě i v časovce. Josef je stále hodně mladý, ale už nasbíral zkušenosti na profesionální kontinentální úrovni a má za sebou několik skvělých výsledků, včetně českých titulů proti zkušeným závodníkům. Také vyhrál etapu a celkové pořadí Czech Cycling Tour v roce 2017, což je znamení, co od něj můžeme očekávat," řekl k přestupu Jim Ochowicz, šéf společnosti Continuum Sports, která vlastní licenci WorldTour. 

Ano, Josef Černý během dvou let v českém týmu Elkov Author ohromně vyzrál a začal vyhrávat. Loni vyhrál Czech Cycling Tour a mnoho dalších závodů, letos má dva tituly a díky kvalitnímu závodnímu programu jezdí mnohem více v zahraničí. 

,,Josef už je velmi dobrý časovkář a bude velkou posilou pro individuální i týmové časovky. S naším zaměřením se na tuto disciplínu můžeme Josefovi pomoci se ještě zlepšit. V CCC Sprandi Polkowice jel i větší jarní klasiky a teď má příležitost učit se od nejlepších klasikářů, včetně Grega Van Avermaeta," dodal Ochowicz. 

Sám Josef Černý je z přestupu nadšený: ,,Je to úžasný pocit podepsat s Continuum Sports. Mít smlouvu v týmu WorldTour byl vždy můj sen, takže jsem šťastný, že se práce vyplatila a těším se, až předvedu český dres v pelotonu." 

,,Rád bych jel nějaké velké klasiky, například Paříž - Roubaix a ardenské klasiky by měly vyhovovat mému stylu závodění. Splnil by se mi dětský sen, kdybych se dostal do sestavy na Grand Tours. Budu pracovat tak tvrdě, jak budu moci, abych pomohl lídrům týmu a jsem připraven sbírat zkušenosti od ostatních závodníků a naučit se něco nového," dodal Černý. 

Josef Černý se na Mistrovství světa v Innsbrucku pravděpodobně zúčastní všech závodů, od týmové časovky s Elkov Author, přes individuální časovku, až po silniční závod s hromadným startem. 

Foto Josef Vaishar, Jan Brychta