Už v prvním z celkem čtyř okruhů nastoupila největší favoritka Zoe Bäckstedt z Velké Británie a strávila zbytek závodu v sólovém úniku. Obhájkyně titulu si jela svůj vlastní závod a do cíle se dostala s náskokem více než dvou minut. Stala se už čtvrtou dvojnásobnou juniorskou mistryní světa. Před ní vyhrály světový titul v obou juniorských letech Britky Nicole Cooke a Lucy van der Haar a Dánka Amalie Dideriksen. 

Na ostatní cyklistky zbyly stříbrná a bronzová medaile, ale to nijak nesnížilo kvalitu závodu. A dvě české reprezentantky byly hodně vidět. Eliška Kvasničková se vydala do sólového úniku, avšak byla dostižena. V posledním okruhu nastoupila Nienke Vinke a získala drobný náskok. Za Nizozemkou se vydaly Švýcarka Noëlle Rüetschi a česká mistryně Julia Kopecky. Pohromadě zůstaly až do posledního výjezdu na Mount Pleasant.

Bohužel v prudkém stoupání Julia Kopecky nestačila na Noëlle Rüetschi a nezachytila nástup Francouzky Eglantine Rayer. Mistryně Evropy si dojela Nienke Vinke a společně se blížily do cíle. Kopecky se sjela s dalšími závodnicemi a s nevelkou ztrátou stíhaly francouzsko-nizozemské duo. Bäckstedt si mezitím dojela pro vítězství v den svých osmnáctých narozenin. Rayer dokázala pokrýt útok Nienke Vinke, ve spurtu byla rychlejší a dojela na druhém místě.

S nevelkým odstupem dojížděla početná skupina okolo Julie Kopecky. Ve spurtu byla nejlepší Italka Francesca Pellegrini, česká reprezentantka projela cílem na výborném sedmém místě. Eliška Kvasničková dojela osamoceně na 29. místě se ztrátou 3:27.