Primož Roglič už získal cenné sekundy do celkového pořadí, ale prvním mužem v červeném trikotu je zkušený domestik Robert Gesink. Tým Jumbo - Visma byl o 13 sekund lepší než INEOS Grenadiers s Richardem Carapazem a o 14 sekund rychlejší než Quick-Step Alpha Vinyl s Remcem Evenepoelem. Belhgický mistr v časovce byl na své týmové kolegy až příliš silný a příliš aerodynamický a nebylo snadné se za ním udržet v háku.

"Nemůžu tomu uvěřit. Jsem klukům vděčný, byli tak strašně silní," řekl po dojezdu šestatřicetiletý Gesink. "Jsem moc vděčný, že můžu obléknout červený dres, je to určitě jeden z vrcholů mé kariéry," řekl po týmové časovce závodník, který zahájil svou dvacátou Grand Tour.

"V plánu bylo hlavně zůstat s Primožem Rogličem a dalšími silnými kluky," smál se Gesink. "Mým úkolem je normálně pomáhat týmu a Primožovi. Tohle je skvělý způsob, jak mi poděkovat za pomoc v minulých letech. Obléknout si červený dres je splněný sen."

Evenepoel nebyl z výsledku a výkonu svého týmu zklamaný: "Závodníci Jumbo - Visma mají v průměru o deset kilo víc, takže si myslím, že mohu být na všechny kluky pyšný. Vedli jsme si dobře. Na poslední chvíli jsme si řekli, že pokud máme vyhrát, musím jet poslední půlkilometr naplno. Jel jsem dlouhé špice, většinou v délce jednoho kilometru. To bylo nutné, aby se udržela opravdu vysoká rychlost," vysvětlil. "Napadlo nás, že kdybych získal červený dres, mohl bych ho zítra po sprinterské etapě předat týmovému kolegovi. Ale neměli jsme důvod o tom přemýšlet."

"Nejde o červený dres, ale o etapové vítězství, které jsem chtěl s týmem získat. 14 sekund ztráty není moc, ostatní týmy jsou na tom hůř. Nyní se soustředím na etapové vítězství, i když nejprve musím zvládnout následující dva dny. Pak začne skutečná Vuelta."

Další týmy mají už o dost větší ztráty. Simon Yates a jeho tým BikeExchange - Jayco zasotali o 31 sekund, což je na Rogliče nezanedbatelný odstup. UAE Emirates s Joaem Almeidou ztratil 33 sekund a BORA - hansgrohe s Jaiem Hindleym dokonce 41 sekund. Dobrý výkon podal španělský druhodivizní celek Kern Pharma. Na 14. místě ztratil 57 sekund, ale český cyklista Vojtěch Řepa se svých týmových kolegů neudržel až do cíle a ztratil o dalších 15 sekund víc. Přesto byl lepší než Jan Hirt, který sice dojel společně s ostatními jezdci Intermarché - Wanty Gobert, ovšem už po první etapě ztrácí 1:25. 

Kompletní výsledky.