Na Tour de France se podívají Primož Roglič, Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Steven Kruijswijk, Tiesj Benoot, Christophe Laporte, Nathan Van Hooydonck a Sepp Kuss.

Poslední dny nebyly pro Jumbo - Visma zrovna příznivé. Závod Okolo Švýcarska tým nedokončil kvůli šířícímu se covidu už po 4. etapě a ze švýcarského výběru se do konečné nominace na Tour de France dostal jedině Sepp Kuss. Další potenciální účastníci Tour, Rohan Dennis, Mike Teunissen a Robert Gesink, zůstanou doma. Týmu se vyplatila obezřetnost, s jakou k letošní Tour přistupují. Ještě během Dauphiné a Švýcarska se na Tour plnohodnotně připravovalo 11 cyklistů, jak vysvětlil Merijn Zeeman, hlavní sportovní ředitel v tomto článku.  

Naopak z Dauphiné se do nominace dostalo šest ze sedmi jezdců Jumbo - Visma (Roglič, Vingegaard, Van Aert, Benoot, Laporte, Kruijswijk). "Máme několik ambicí, takže jsme vybrali jezdce, kteří jsou nejlepší v různých terénech," vysvětluje Zeeman. "Musíme naše lídry bezpečně provést prvním hektickým týdnem, ale také být schopni ztížit situaci ostatním favoritům Tour v horách. Wout si také zaslouží dostatečnou podporu v honbě za etapovými vítězstvími a zeleným trikotem. Tato sestava je fit a podle našeho názoru je schopna co nejlépe naplnit naše ambice."

Zeeman připomíná, že tým nebude usilovat jen o žlutý trikot, ale také o zelený. Lídry na celkové pořadí budou Roglič a Vingegaard, oba už byli druzí v konečném pořadí, ale nikdy nevyhráli. Van Aert získal už šest etapových vítězství v posledních třech letech, ale bodovací soutěž ještě nevyhrál. Jumbo - Visma bude nahánět dva cíle a možná to bude závodníky zbytečně rozptylovat. Jejich kolektivní síla je s velkou pravděpodobností největší mezi všemi týmy na startu, ale nebylo by lepší zaměřit se nejdříve na jeden cíl, kterým by logicky mělo být vítězství v celkovém pořadí? Nebo se vedení snaží chránit zájmy týmů a sponzorů soustředěním se na více cílů? Pokud neuspěje v souboji s Tadejem Pogačarem, aspoň zazáří Van Aert.

Zatímco Vingegaard a Roglič budou útočit na žlutý dres a Van Aert na zelený, ostatní jim budou pomáhat. Kuss a Kruijswijk jsou domestici do hor, ale v těžkém terénu můžou pomoci i Van Aert a Benoot. Laporte a Van Hooydonck jsou určeni na chránění lídrů na rovinách a v klasikářských etapách. 

Jumbo - Visma je prvním týmem, který oficiálně oznámil nominaci. Nyní se čeká hlavně na UAE Emirates a INEOS Grenadiers. Je docela jasné, že tým ze Spojených arabských emirátů bude mít o něco slabší kádr, ale soustředí se na jediný cíl, vyhrát potřetí za sebou s Tadejem Pogačarem. A stejný cíl má také INEOS, ačkoliv pravděpodobnost jejich úspěchu není velká.