Podle předpokladů byl nejsilnějším týmem celek Jumbo - Visma ve složení Steven Kruijswijk, Wout van Aert, Mike Teunissen, Tony Martin, Laurens De Plus, Amund Grøndahl Jansen, Dylan Groenewegen a George Bennett, který byl nejrychlejší od startu až do cíle a britský Ineos porazil o 20 sekund. 21 sekundu ztratil Deceuninck - Quick-Step i s Enricem Masem. Nečekaně dobrý výkon předvedl tým Katusha - Alpecin, který na čtvrté příčce ztratil jen 24 sekundy.  

Americký tým EF Education First přivezl svého lídra Rigoberta Urana do cíle se ztrátou 28 sekund. Spokojený je i Thibaut Pinot, jenž se svým týmem Groupama - FDJ skončil osmý s odstupem 32 sekund. 36 sekund ztratil Vincenzo Nibali a tým Bahrain Merida.

Jakob Fuglsang po včerejším pádu zvládl druhou etapu a na desáté příčce nabral ztrátu 41 sekundy na Stevena Kruijswijka z Jumbo - Visma. Stejný čas zajel MItchelton - Scott s Adamem Yatesem.

Roman Kreuziger s týmovým kolegy z Dimension Data ztratil na 14. příčce 54 sekundy. 

Další celky favoritů na celkové pořadí ztratily víc. UAE Emirates zaostal o 1:03, Movistar o 1:05 a Trek - Segafredo s Richiem Portem dokonce o 1:18. Ještě další vteřinu ztratil Romain Bardet s týmem AG2R La Mondiale.  

Žlutý dres vedoucího závodníka celkového pořadí udržel Mike Teunissen. Nizozemec vede o 10 sekund před svými týmovými kolegy, druhý je Wout van Aert a třetí Steven Kruijswijk.  

Teunissen vede i bodovací soutěž, nejlepším vrchařem zůstal Greg Van Avermaet (CCC) a nejlepším mladým závodníkem je Wout van Aert. 

Kompletní výsledky najdete na ProCyclingStats.com.


Kruijswijk nejlepší mezi favority

Steven Kruijswijk má po dvou etapách nejlepší pozici v celkovém pořadí mezi hlavními favority na vítězství. Virtuální pořadí je následující: 

Kruijswijk 4:51:44

Bernal +0:20

Thomas "

Mas +0:21

Kelderman +0:26

Zakarin "

Uran +0:28

Pinot +0:32

Nibali +0:36

A. Yates +:41

Fuglsang "

Konrad +0:46

Buchmann "

Herrada +0:53

Kreuziger +0:54

Benoot +0:59

D. Martin +1:03

Quintana +1:05

Landa "

Porte +1:18

Bardet +1:19

G. Martin +1:58


Foto Sirotti