Jungels se dohodl na dvouleté smlouvě, do konce roku 2024. "Jsem moc rád, že budu od příští sezony jezdit za BORA - hansgrohe. Cítím, že je to pro mě to pravé, abych se vrátil ke konzistentním výkonům na úrovni WorldTour, a těším se, že budu hrát velkou roli při týmových vítězstvích v nadcházejících sezónách. Jsem si jistý, že se jako jezdec mohu stále rozvíjet, a také jsem ochoten na tom tvrdě pracovat. Pro mě je tato změna začátek něčeho velkého," říká Jungels o svém přestupu. 

Pro Jungelse to bude už čtvrté profesionální angažmá. Jakožto velký talent debutoval v dresu RadioShack - Leopard (dnes Trek - Segafredo) v roce 2013, po třech letech odešel do QuickStepu, kde zažil své největší úspěchy, včetně vítězství na monumentální klasice Lutych - Bastogne - Lutych, vítězství v etapě Giro d'Italia a šestého místa v celkovém pořadí. Po pěti letech v belgické sestavě odešel do AG2R Citroen, kde ho dlouho sužovaly zdravotní problémy, ale nakonec se týmu vyplatil, protože vyhrál etapu na letošní Tour de France.

V BORA - hansgrohe doufají, že z něj dostanou ještě víc. "Bob je velmi zajímavý závodník. Člověk má pocit, že je v pelotonu odjakživa, a přitom je teprve v nejlepším věku. Přináší neuvěřitelné množství zkušeností, ale zároveň i velký potenciál. Věříme také, že tento potenciál ještě není zcela vyčerpán, a rádi bychom s Bobem spolupracovali na jeho rozvoji," říká Rolf Aldag, sportovní ředitel BORA - hansgrohe.

"Co se týče typu jezdce, skvěle zapadá do naší strategie více kapitánů. Rádi bychom náš tým i nadále rozšiřovali o další členy, abychom našim soupeřům ztížili předvídání naší taktiky. Bob může určitě hrát klíčovou roli v důležitých závodech, protože je velmi všestranný," dodává Aldag.

Tým BORA - hansgrohe prošel velkými změnami před letošní sezónou, odešel Peter Sagan, naopak přišli Jai Hindley, Aleksandr Vlasov a Sergio Higuita a německému celku se to vyplatilo. Hindley vyhrál Giro d'Italia, Vlasov skončil pátý na Tour de France a Higuita si letos připsal už pět vítězství. Letos se natolik významné změny neočekávají, na pdchodu je Wilco Kelderman (Jumbo - Visma) a Felix Großschartner a smlouvy končí Pöstlbergerovi, Laasovi a Palzerovi, u kterých se zatím neví, zda jim budou prodlouženy.