„Co jednoznačně vyčnívalo nad vším, byl týmový duch. Všichni jsme táhli za jeden provaz, kluci se těšili na závody, ale i soustředění. I když jsme společně všichni trávili dost času, byli jsme spolu rádi. A závodníci šli na každý start s obrovskou motivací zajet co nejlepší výsledek. Týmová chemie prostě fungovala perfektně a musím přiznat, že s takovým přístupem všech závodníků jsem se za celou svou trenérskou kariéru mockrát nesetkal,“ přiznal František Trkal.

loading...

Juniorský tým Dukly Praha v roce 2023 tvořili Jakub Kuba, Adam Bradáč, Jan Faltýnek, Kristián Vavro, Matyáš Muroň, Tomáš Novák, Vilém Vostal a Jakub Elbadri.

„Dobrých výsledků byla řada, ale pokud bych měl něco vyzdvihnout, tak určitě titul mistrů republiky v časovce družstev. Jakub Kuba se stal juniorským mistrem republiky v cyklokrosu, Kristián Vavro je vicemistrem republiky ve stíhačce jednotlivců, Adam Bradáč vybojoval na dráze stříbro v madisonu a bronz ve scratchi. K tomu jsme získali bronz ve stíhacím závodu družstev. Bradáč navíc startoval jako prvoročák i na dráhovém mistrovství světa a nevedl si vůbec špatně, v bodovacím závodě skončil dvanáctý,“ jmenoval nejlepší výsledky trenér.

Ve velmi dobrém světle se junioři Dukly ukazovali i v celoročních soutěžích. „Kuba skončil třetí celkově v Českém poháru, navíc vyhrál Kritérijní ligu. A mezi týmy jsme byli v poháru druzí. To hovoří o vyrovnané výkonnosti po celou sezónu,“ řekl František Trkal.

„Samozřejmě, že tam byla i řada dalších velmi dobrých výsledků a pódiových umístění, ale těch, co jsem jmenoval, si cením nejvíc. A velký podíl na nich mají nejen závodníci, ale i celý realizační tým. Moc děkuji svým kolegům za spolupráci a velký dík patří i Dukle, která nám poskytuje skvělé zázemí,“ dodal trenér.