„Protože je tým z velké části nový, byl jsem zvědav, jak si spolu kluci sednou. Byla to naše první velká společná akce a musím přiznat, že z toho mám spoustu pozitivních dojmů,“ řekl trenér František Trkal.

„Pro mě je důležité, aby do sebe všechno správně zapadalo. Snažil jsem klukům vysvětlit, že úspěch nespočívá jen v tréninku, ale důležitá je i regenerace, kvalitní strava a spousta dalších věcí. Protože jsou to mladí závodníci, tak tam u některých ještě určité rezervy jsou, například v regeneraci, ale věřím, že to brzy odbouráme a kluci z toho budou profitovat,“ dodal trenér.

Tymove foto.jpg

Během soustředění měli junioři Dukly pestrý program a došlo i na různé pohovory ohledně programu, tréninku a dalších věcí. „Počasí nám hlavně první dvě třetiny pobytu poměrně přálo. Jezdili jsme na horském kole, podnikali pěší túry, cvičili jsme v posilovně a taky jsme si zahráli pro zpestření fotbal. Samozřejmě jsme nezanedbávali ani regeneraci. Odtrénovali jsme vše, co jsme chtěli. Kluci mají chuť do práce a celkově mám z toho kempu velmi dobrý pocit,“ přiznal František Trkal.

Pesi tura.jpg

V Harrachově s týmem trénovali ještě tři další závodníci z letošní sestavy Dukly: Matyáš Muroň, Vilém Vostal a Tomáš Novák. Ti však v novém roce už budou působit jinde, protože už v juniorské kategorii závodit kvůli věku nemohou.

Tymove auta.jpg