Tomáš Kalojíros (Pierre Baguette) ujel v úvodní 204,5 kilometru dlouhé etapě s dalšími čtyřmi závodníky, kterými byli Matic Žumer (Sava Kranj), Dylan Hopkins (Ljubljana Gusto Santic), Szymon Tracz (Santic-Wibatech) a Aljaž Turk (Adria Mobil). Pro všechny uprchlíky byla lákavá zejména horská prémie Jeruzalem, která byla jediná na trase, takže vítěz měl v cíli jistý dres. 

Kalojíros na soupeře vyzrál, ve 4,8 km dlouhém výjezdu nejdříve jen reagoval na útoky soupeřů a sám nastoupil v rychlé části stoupání. Soupeři zaváhali a nikdo jeho pokus nezachytil. Na spolupráci se nedohodli a Kalojíros si tak bez větších problémů dojel pro body na vrcholu.

V závodě o etapové vítězství neměli uprchlíci velkou naději na úspěch, sprinterské sestavy si odstup pohlídaly a Kalojíros byl dostižen 26 kilometrů před cílem. Na čele zůstal sám Žumer, ale také byl později dostižen.

Do cíle v Ormoži se řítil celý peloton a největší rychlost měl tým Uno-X. Norové rozjeli Alexandru Kristoffovi skvělý spurt a do jeho háku zapadl také Dylan Groenewegen (Jayco AlUla). A udělal dobře, ještě totiž dokázal zrychlit a malým rozdílem zkušeného soupeře porazil. Třetí skončil Phil Bauhaus (Bahrain Victorious).

V čase vítěze dojeli dva čeští cyklisté v dresu týmu Pierre Baguette a to 105. Daniel Vysočan a 130. Martin Voltr.