Těžko předpokládat, že by si to Francouz s Nizozemcem rozdali na férovku. Cílem projeli demonstrativně, oslavující týmové vítězství, ale přeci jen jeden z nich měl být tím prvním. Prvním na pásce a navíc prvním oblékající žlutý trikot vedoucího jezdce.

20240629TDF0081-A.S.O._Billy_Ceusters.jpg

Nadějný mladík, nebo končící hvězda?

Jenže hvězda, která nikdy žlutý trikot neoblékla. Přitom měl Bardet za sebou už tři etapová vítězství na TdF, v roce 2016 skončil v celkové klasifikaci druhý, v roce 2019 vyhrál vrchařskou soutěž. Ale nenaplnil francouzské očekávání a nikdy se nestal dalším Francouzem, který Starou dámu vyhrál.

A nadějný mladík Van den Broek , který má výrazný progres, který by vyhrál etapu při svém prvním startu, ve své první etapě. To by byl také krásný zápis.

Kdo měl větší zásluhu na zdařilém úniku?

Musíme konstatovat, že oba. Jeden bez druhého by se neobešli. Van den Broek měl v závěrečných kilometrech větší podíl na tom, že uhájili pěti vteřinový náskok na pásce. Bardet byl lepší v kopcích a asi by se v posledním stoupání svého kolegy snadno zbavil. Jenže potom by byli po jednom snadno dostiženy a o vítězství by přišli oba. 

20240629TDF0090-A.S.O._Billy_Ceusters.jpg

Před cílem muselo padnout rozhodnutí!

Domluvili se mezi sebou? Nebo to byl příkaz z doprovodného auta? Měla to být odměna za kariéru Bardeta, když to byla asi poslední příležitost, kdy získat "žluťáka". Nebo to měl být jiný příběh? Příběh mladíka, který si svým ohromujícím výkonem zajistil žlutý trikot v první etapě svého prvního startu na Tour. Tento příběh se už nikdy nebude moci naplnit, už nikdy to nebude poprvé, při prvním startu.

Pochopitelně "to rozhodnutí" vyvolává emoce a rozdílné názory jednotlivých fanoušků i komentářů.