Na důvody této změny jsme se zeptali Jana Slavíčka, manažera teamu. ,,Jsem velmi rád, že spolupráce s partnery našeho teamu je dlouhodobá a založená na přátelských vztazích. Dvojici dlouhodobých titulárních partnerů, firmu Expres CZ a město Kolín pro rok 2019 doplnila firma Tufo. Spolupráce s firmou Tufo se neustále rozvíjí, a tak je posun na pozici titulárního partnera jejím logickým pokračováním. Jednání probíhala již v závěru loňského roku a k jejich zdaru přispělo i vítězství našeho teamu v celkovém hodnocení soutěže družstev mužů Elite v ČP MTB i v cyklokrosu. Tomáš Paprstka k tomu ještě přidal třetí místo v celkovém hodnocení jednotlivců v ČP MTB a druhé místo v cyklokrosovém poháru. Po MČR v cyklokrosu 2019 na Holých Vrších, kde Tomáš Paprstka obsadil výborné druhé místo, došlo k finální dohodě.

S novým názvem se představíme již tuto neděli na posledním závodě SP cyklokrosařů v nizozemském Hoogerheide. Scott zůstává partnerem teamu i v letošní sezóně.“

Expres CZ-Tufo Team Kolín bude i v roce 2019 figurovat mezi UCI MTB Teamy a jeho oficiální představení proběhne před začátkem letošní MTB sezóny.