Nízké teploty a sníh stojí za změnou trasy královské etapy Paříž-Nice. Pořadatelé o náhradní trase rozhodli už ve čtvrtek večer. "Vzhledem k nepříznivým povětrnostním podmínkám v departementu Alpes-Maritimes a podle předpovědi počasí na víkend a v zájmu zajištění bezpečnosti jezdců se pořadatelské týmy Paříž-Nice po dohodě s městem Nice, metropolí Nice Côte d'Azur, prefekturou Alpes-Maritimes a po konzultaci s komisaři Mezinárodní cyklistické unie (UCI), zástupci týmů a jezdců (AIGCP, CPA) rozhodly upravit trasu 7. etapy," stojí v prohlášení společnosti A.S.O. "Cíl se bude nacházet na vrcholu Madone d'Utelle, který nabízí stoupání o délce 15,3 km s průměrným sklonem 5,7 %, přičemž některé úseky mají 8 %."

paris-nice-2024-stage-7-climb-n3-5bae64cb1b.jpg

"Na Madone d'Utelle se již konala etapa Paříž-Nice v roce 2016. Ilnur Zakarin tehdy zvedl ruce nad hlavu, když porazil Gerainta Thomase a Alberta Contadora," pokračuje A.S.O.

"Po startu z Nice čeká na jezdce náročný den se 104 km dlouhou etapou a převýšením 2 000 metrů. Prvních 89 kilometrů úvodní etapy bylo zachováno. V Saint-Jean La Rivière se jezdci ocitnou na úpatí závěrečného stoupání, které slibuje velkolepou závěrečnou bitvu mezi favority na celkové pořadí," uzavírají pořadatelé. 

Původně měli cyklisté v sobotu vystoupat na vrchol La Colmiane, 7,5 km dlouhého stoupání s průměrem 7,1 %, odkud by pokračovali až pod cílové stoupání Auron, které měří 7,3 km a v průměru má 7,2 %.