Je to velmi dobrý výsledek. Šlo o náročný závod, v němž se lámal chleba v posledních třiceti kolech. Pochválit musím celý tým v čele s Adamem, který zajel opravdu vynikající bodovačku,“ řekl šéftrenér Favoritu František Trkal.

Z Favoritu se v závodě představili ještě Štěpán Široký, Martin Čepek, David Červíček plus nová posila Martin Voltr. Ten však ještě podle regulí musí do konce roku vozit dres Topforexu, kde letos závodil.

Součástí bojů o domácí tituly byl i Český pohár mládeže v omniu a madisonu. Mladí cyklisté Favoritu byli hodně vidět. Kristián Vavro vyhrál ČP v omniu mezi kadety, 6. skončil Richter a 14. Matějek. Vavro a Richter byli navíc druzí v madisonu.

V žácích skončil v omniu třetí Vašina, 4. Branč, 8. Hubáček, Branč pak ještě slavil prvenství v madisonu spolu s Hasalem z Dukly Praha. V madisonu mezi kadetkami skončily třetí Lazarová s Mikuláškovou a v omniu juniorů byl Vysočan desátý a mladší žákyně Barbora Lazarová třetí.

Výsledky našich mladých závodníků mi udělaly velkou radost. Bylo tam skvělé nasazení a je vidět, že Favoritu rostou opravdu hodně dobré naděje,“ dodal šéftrenér.