Kolem Polska začíná už v sobotu, ale úvodní etapa startuje až v 16:10. Začíná se v Krakově a po 134 kilometrech končí také v Krakově. Celý závod se koná na jihu Polska, úvodní tři etapy jsou rovinaté, zbytek je klasikářský až vrchařský. Druhá etapa se dojíždí v Katovicích a také skončí hromadným dojezdem. Stejně jako třetí etapa do Zabrze. 

Zajímavé to začne být až v úterý. Na závodníky čeká klasikářská etapa do Szczyrku. Nejdříve musí cyklisté překonat čtyři těžká stoupání a cíl je na asi jeden kilometrů dlouhém, ale velmi strmém kopci. 

Středeční etapa končí v Bialsko-Biala. Měří 152 kilometry a je o něco lehčí, než je etapa do Szczyrku. Dojezd je opět klasikářský, do krátkého stoupání. 

Velice náročná je etapa do Bukoviny, měřící pouze 129 kilometrů. Na trati je 13 stoupání 1., 2. a 3. kategorie. 

Vše zakončí páteční etapa do Tatranské Bukoviny. Opět se jedná o etapu pro klasikáře, měřící pouze 136 kilometrů a tudíž by se mělo závodit naplno. 

Favorité 

Start na domácím závodě si letos vybral Michal Kwiatkowski (Sky) a je největší hvězdou. Kvůli Polsku neobhajuje vítězství na Clasice San Sebastian, ale nebude to mít doma snadné. Bez časovky jsou jeho šance o něco menší, ale je ve formě a má velkou motivaci. K favoritům rozhodně patří. 

Vítězství obhajuje Dylan Teuns z BMC. Závod vyhovuje jeho charakteru, ale letos není v tak skvělé formě a obhajoba proto bude velmi těžká. BMC přivezl velmi silnou sestavu s Rohanem Dennisem a Nicolasem Rochem, kteří se připravují na Vueltu. 

Na Vueltu se v Polsku chystají i Simon Yates (Mitchelton-Scott), George Bennett (LottoNL Jumbo), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) a také Fabio Aru (UAE Emirates). Italský cyklista chce zajet dobrý výsledek, protože kvalitní výkon a výsledek v Polsku je dobrým znamením pro Vueltu. 

Na rovinaté etapy a spurty se chystají André Greipel (Lotto Soudal), Matteo Trentin (Mitchelton-Scott), Nacer Bouhanni (Cofidis), Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe), Marc Sarreau (Groupama-FDJ), Phil Bauhaus (Sunweb) a Álvaro Hodeg (Quick-Step Floors). 

Roman Kreuziger se v Polsku vrací k závodění. Po Mistrovství republiky v Plzni odpočíval a začal opět trénovat. Po dlouhém soustředění v Livignu začíná druhou půlku sezóny v Polsku. Cílem je se rozjet v závodním tempu, ve vrcholné formě chce být až na Mistrovství světa v Innsbrucku. 

Michal Schlegel v původní nominaci CCC Sprandi Polkowice chyběl, ale Amaro Antunes, lídr týmu, je zraněný a Schlegel je náhradníkem. Oproti Kreuzigerovi je rozježděný, za sebou už má Kolem Rakouska a Ride London. Pro CCC je domácí závod velice důležitý, ale na celkové pořadí asi nikoho mít nebude, takže by se český cyklista mohl pokusit o co nejlepší umístění. 

Foto Sirotti