Jedním z hnacích motorů povědomí o značce je její prezentace na sociálních sítích, zejména na Instagramu, kde společnost představuje nejen kola, ale kde také nechává nahlédnout do zákulisí výroby a kde představuje své světové prodejce a ambasadory. Festka již podruhé představila mezi Vánocemi a Novým rokem přehled příspěvků, které se na Instagramu setkaly s největším ohlasem. Podívejte se na přehled deseti nejúspěšnějších Festek s komentáři od spoluzakladatele značky Michaela Mourečka.

#10 - SCOUT MUMIE

Festka Scout, nový gravel model uvedený na trh v roce 2021. Toto kolo, provedené v grafickém designu jménem Mumie, jsme postavili pro Češku žijící ve Švýcarsku. Je to již několikáté kolo pro tuto nadšenou sportovkyni, která svá kola využívá velmi aktivně.

#9 - SCOUT COPPER

Festka Scout je gravel kolo pro náročnější terény a bikepacking. Tento konkrétní exemplář je zajímavý sadou komponentů od španělské firmy Rotor, která se ovládá hydraulicky namísto běžnější mechaniky či elektroniky. 

Recenze modelu v prestižním britském cyklistickém magazínu Cyclist Festka Scout review | Cyclist.

#8 - SCALATORE SPIRIT 3 (2021)

Jeden z grafických designů z kategorie Spirit ukazuje na našem nejpopulárnějším modelu Scalatore, že krása je opravdu často v jednoduchosti. 

#7 - SCALATORE CORE R&D

Ač toto kolo vypadá celkem nenápadně, lépe vybavený bicykl, aby jeden pohledal. Na tomto stroji jsou jen ty nejlepší dostupné komponenty a tomu odpovídala i jeho cena. 

#6 - Pepovo kolo

Osobní kolo jednoho ze služebně nejstarších zaměstnanců Festky, rámaře Josefa Kabeše, ukazuje, že dosáhnout extrémně nízké hmotnosti nemusí být o závratném rozpočtu. Kolo je plné speciálních detailů jako jsou vlastnoručně vyrobená řídítka či sedlo. Garážovka jak má být. 

#5 - Doppler Spirit 4 (2021) 

Na modelu Festka Doppler se unikátním způsobem setkávají dva ušlechtilé materiály: karbon a titan. Karbonové části jsou u tohoto konkrétního kola nalakovány barvou Chameleon Eclipse která svou proměnlivostí dělá čest svému jménu. Výsledkem je velmi působivý, výrazný, ale zároveň elegantní rám.

#4 - SCOUT Ondrash & Kasparek

Na světě nenajdete moc gravelových kol v takto unikátním provedení. Tento Scout prošel rukama (a barevnými lázněmi) umělecké dvojice Ondrash & Kašpárek. 

#3 - Doppler inspired by Felipe Pantone

Ještě jeden Doppler, tentokrát kus stvořený pro jednoho z našich prodejců v USA. Design je inspirován prací argentinského umělce Felipe Pantoneho a kombinuje klasické mokré lakování s anodizací titanu. Jedinečné dílo. 

#2 - Rover Antti by Festka

Model Rover byl před více než třemi lety naším prvním gravelovým rámem. Toto unikátní provedení je inspirováno designem závodního vozu Audi Sport Quattro S1 E2 z roku 1986, které jezdilo legendární kategorii Rally group B. Kolo bylo vytvořeno pro zákazníka z Finska, který si celý grafický koncept navrhl zcela sám včetně velmi umně předesignovaných log původních sponzorů na loga značek komponentů, které byly na stavbu použity. 

#1 - Scalatore Ondrash & Kasparek

Umělecká dvojice Ondráš & Kašpárek stojí i za naším nejúspěšnějším instagramovým příspěvkem roku 2021. Pánové svoji jedinečnou uměleckou metodu aplikovali nejen na samotný rám ale i na sedlo, představec a vidlici. Výsledný stroj je osazen špičkovými komponenty a dnes již čím dál méně používanými ráfkovými brzdami.