„Z celkového pohledu hodnotím naše vystoupení kladně. Sešla se tam opravdu kvalitní konkurence, jde o jeden z nejprestižnějších závodů u nás pro tuto kategorii. Na startu bylo 155 závodníků a my jsme skoro v každé etapě skončili v top 10, v celkovém pořadí máme sedmého nejlepšího. Chybělo tomu jen nějaké pódiové umístění, ale tým byl vidět a bojoval každý den,“ řekl trenér František Trkal.

V úvodní etapě obsadil Adam Bradáč páté místo. „Byl rozjížděčem spurtu pro Jakuba Kubu, ale tomu v závěru někdo najel do předního kola a nemohl spurtovat. Adam z toho ještě urval páté místo a Jakub Elbadri spurtoval na sedmém místě,“ popsal trenér.

V sobotní dopolední časovce na 9 km byl Kristián Vavro 13., Kuba 16. „Tam jsme skončili trošku za očekáváním, ale rozdíly nebyly velké. Vavro ztratil na vítěze 22 vteřin,“ řekl Trkal. Odpoledne se jela královská horská etapa za nepříznivého počasí. Kuba skončil pátý a položil základ ke slušnému umístění v celkovém pořadí. V závěrečné etapě bral Bradáč sedmé místo a Kuba dojel desátý.

Dukla v závodě startovala v této sestavě: Adam Bradáč, Jakub Kuba, Vilém Vostal, Tomáš Novák, Kristián Vavro, Jan Faltýnek, Jakub Elbadri, Matyáš Muroň.

"Děkuji všem, i celému realizačnímu týmu,“ dodal trenér juniorů Dukly.