Začátek zcela rovinaté etapy ovlivnil vítr a terezíny. Michael Kukrle byl součástí už prvního úniku společně s týmovými kolegy Dmitrijem Strachovem a Pavlem Kočetkovem. Ke třem jezdcům ruského týmu se přidal také Ital Alessandro Tonelli z Bardiani - CSF Inox. Ale jejich náskok byl velmi rychle zlikvidován kvůli větru a terezínům. Peloton se rozdělil na skupiny a uprchlíky pohltil. 

Když se situace 130 kilometrů před cílem uklidnila, Kočetkov, Strachov a Tonelli opět odjeli a přidal se k nim i Johnatan Canaveral z Bardiani, ale i druhý únik byl ukončen už 46 kilometrů před cílem. A v pelotonu se nic nedělo. To byla samozřejmě příležitost pro další uprchlíky a tím začala Kukrleho sólová snaha. 30 kilometrů před cílem zaútočil a rychle nabíral náskok. 20 kilometrů před cílem měl k dobru 2:20.

Jenže sprinterské týmy nic nepodcenily. Kukrle byl 10 kilometrů před cílovou páskou 1:20 před balíkem, ale náskok rychle klesal. Jistou nervozitu do pelotonu vnesl defekt Tadeje Pogačara (UAE Emirates) 6 kilometrů před cílem. Lídr závodu kvůli tomu mohl přijít o červený dres, ale dokázal s pomocí svého týmu velmi rychle vrátit do pelotonu a nic neztratil.

Kukrle byl dostižen 3 kilometry před cílem a poté začal boj sprinterů o pozice v popředí. Tým Israel - Premier Tech vedl peloton do spurtu 2 kilometry před cílem, poté se o čelo balíku pralo hned několik týmů. 800 metrů před cílem skončil Mark Cavendish (Quick-Step Alpha Vinyl), kterého zradilo kolo, ale vítěz úvodní etapy Jasper Philipsen (Alpecin - Fenix) byl na dobré pozici. Dylan Groenewegen se svým týmem BikeExchange - Jayco opět zaspal a jen se díval, jak BORA - hansgrohe rozjíždí poslední stovky metrů pro Sama Bennetta.

Jenže za Bennettem číhal Philipsen a Olav Kooij (Jumbo - Visma) a oba byli rychlejší. Philipsen v přímém souboji jasně porazil Kooije i Bennetta a připsal si druhé etapové vítězství a body do soutěže o zelený dres. V hlavním poli dojeli všichni lídři a favorité celkového pořadí včetně Pogačara. Slovinec nadále drží vedení, před druhým Filippem Gannou (INEOS Grenadiers) vede o 4 sekundy (svůj náskok zdvojnásobil díky druhému místu na jedné z rychlostních prémií). 

"Měli jsme dobrý plán, ale na posledním kilometru měl můj rozjížděč Jonas Rickaert problém. Spadl mu řetěz, takže najít někoho, za koho se schovat, byl trochu problém. Nakonec ale všechno vyšlo, takže jsem velmi spokojený," řekl v cíli Philipsen. "Vítězství mě nikdy neomrzí. Cítil jsem stejný adrenalin jako před pár dny."

Pogačar byl velmi spokojený s týmovou spoluprací po pozdním defektu a na terezínech: "Nebyl důvod k panice. Takové věci se stávají. Věděl jsem, že Mikkel Bjerg mě přiveze zpět. A s dalšími spolujezdci to zvládl. Byla to zkrátka perfektní týmová souhra. Alpecin - Fenix se dnes zřejmě cítil velmi dobře, protože neustále útočili. Ale pokaždé jsme byli s celým týmem pohromadě. Je důležité, se seskupit a postupovat jako tým, když fouká. Velký rozdíl oproti závodům v Evropě je v tom, že tady ve Spojených arabských emirátech máte stále prostor k pohybu, protože silnice jsou zde velmi široké."

V pelotonu dojeli také Jan Hirt (Intermarché - Wanty Gobert) a Mathias Vacek. Vyčerpaný bojovník Kukrle ztratil 18 sekund.