Kuss měl být klíčovým horským domestikem pro Jonase Vingegaarda. Američan byl u všech vítězství týmu na třítýdenních závodech a sám vyhrál loňskou Vueltu, jenže letos se trápí od začátku sezóny. Nezajel žádný dobrý výsledek a z Critérium du Dauphiné odstoupil kvůli covidu. A stále není v pořádku, proto musí být nahrazen. 

A dokonce i tak silnému týmu už docházejí možnosti, proto musel sáhnout po debutantovi na třítýdenním závodě. Osmadvacetiletý Lemmen se stal profesionálem teprve loni v dresu Human Powered Health. V roce 2022 jezdil za kontinentální tým VolkerWessels a zároveň byl stále ještě vojákem u nizozemského letectva. Letos už přestoupil do Visma-Lease a Bike a jako velmi schopný vrchař pojede Tour. 

1159678335.jpg

"Pro Seppa je to samozřejmě v první řadě velmi těžké. Jeho přínos je v týmu vždy velmi důležitý, ale samozřejmě musí být zcela fit," říká Merijn Zeeman, hlavní sportovní ředitel Visma-Lease a Bike. "Bohužel jsme dnes museli společně konstatovat, že tomu tak po covidu není. Nyní se musí řádně zotavit, a proto nenastoupí. Naštěstí máme připravenou dobrou náhradu v podobě Barta Lemmena."

Na závodech Tour Down Under a UAE Tour se umístil v první pětce a desítce, naposledy skončil Lemmen druhý v celkové klasifikaci závodu Kolem Norska. 

"Přestože je Bart profesionálem teprve rok a půl, už teď se ukazuje jako velmi spolehlivý a silný jezdec. Učí se rychle a letos to dokázal několika dobrými výsledky v celkovém pořadí. Je to dobrý vrchař a ochotně se obětuje pro svého lídra Jonase Vingegaarda. Bartovi hodně věřím," dodal Zeeman.