19,3 kilometru dlouhou individuální časovku z Knokke-Heist do Brugg zvládla nejrychleji úřadující mistryně Evropy Alena Ivančenko. Britskou reprezentantku Zoe Backstedt, dceru Magnuse Backstedta, bývalého vítěze Paříž - Roubaix, porazila o 10 sekund. Třetí Němka Antonia Niedermaier ztratila 25 sekund. Medailistky jely svůj vlastní závod, ostatní cyklistky měly mnohem větší odstup. 

Čtvrtá Anna van der Meiden z Nizozemska strávila dlouho dobu v křesle pro nejrychlejší závodnici, ale nakonec ztratila 1:25 na vítězku a rovnou minutu na bronzovou medaili. Pátou Madelaine Leech z Velké Británie porazila o jedinou sekundu. 

Češka Eliška Kvasničková startovala mezi favoritkami, jako šestá od konce. A dařilo se jí. Dostihla Italku Carlottu Cipressi o celou minutu a v cíli měla šestý nejlepší čas. Nakonec to stačilo na 11. místo na světovém šampionátu. Elitní desítka Elišce Kvasničkové unikla o pouhou sekundu. Osmá Olivia Cummins ze Spojených států byla jen o 6 sekund lepší. Na vítězku ztratila 2:21. 

Julia Kopecky obsadila 45. místo se ztrátou 3:57.