Leknessund (DSM) zaútočil 32 kilometry před cílem, dostal se do sólového úniku a už ho nikdo nedokázal dostihnout. Konec etapy probíhal na okruzích v Trondheimu s přejezdem stoupání Tyholt Tower a Leknessund dokázal držet náskok okolo 30 sekund před skupinou pronásledovatelů. V té už chyběl lídr závodu Victor Lafay (Cofidis), který zůstal ve třetí skupině a nedokázal se dotáhnout blíž k čelu. Chyběli mu týmoví kolegové a nikdo ze soupeřů mu nepomohl. Leknessund mezitím získal šest bonusových sekund za vítězství na dvou rychlostních prémiích. 

V závěrečném okruhu, v posledním stoupání, zaútočil ze druhé skupiny Ital Nicola Conci (Alpecin - Deceuninck) a stáhl Leknessunda na rozdíl 15 sekund. Blíž se však už nedostal, Nor projel cílem s náskokem 16 sekund a zajistil si celkový triumf. Třetí Axel Zingle (Cofidis) a čtvrtý Max Poole (DSM) ztratili 18 sekund a Hugo Houle (Israel - Premier Tech) 20 sekund. Skupina s Victorem Lafayem dojela se ztrátou 35 sekund.

Celkové pořadí se výrazně změnilo, Leknessund vyhrál o 8 sekund před Houlem a 9 sekund před Concim. Jezdcům Cofidisu těsně uniklo konečné pódium. Zingle skončil čtvrtý a Lafay čtvrtý. Leknessund se stal také nejlepším mladým závodníkem. Zingle vyhrál bodoavcí soutěž, Stephen Bassett (Human Powered Health) uhájil vítězství ve vrchařské soutěži.